Lilla Edets kommun - startsida

1:e socialsekreterare, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Vår socialtjänst är indelad i fem olika enheter. På enheten Vuxen och Mottag ska vår 1:e socialsekreterare gå på föräldraledighet och därför söker vi nu en ersättare på minst 1 år. På vuxengruppen är vi 3 handläggare och på mottagningsgruppen är vi tre handläggare. Som 1:e socialsekreterare ger du metodstöd till båda enheterna.

Vi värdesätter ett kvalitativt socialt arbete, med ett gott bemötande och en rättssäker process. Vi arbetar sedan flera år tillbaka intensivt med att skapa en god arbetsmiljö av två skäl, det ena är att man ska må gott när man jobbar hos oss, det andra för att vi har en övertygelse om att mår man gott på sin arbetsplats gör man ett mer kvalitativt socialt arbete. För att möta medborgarnas, personalen och lagstiftarens krav på ett så effektivt sätt som möjligt har vi valt att arbeta LEAN-inspirerat. Detta möjliggör bättre överblick, minskad stress, delat ansvar och högre kvalité. Vi har som mål att bli Sveriges bästa socialtjänst.

Arbetsuppgifter

Du fungerar som närmsta arbetsledare för vuxengruppen och mottagningsgruppen, sammanlagt 6-7 medarbetare. I dina arbetsuppgifter ingår metodstöd och ärendehandledning, fördela ärende, ansvara för rättssäkerhet, vara föredragande i Förvaltningsrätten och att introducera nya medarbetare. Tillsammans med övriga 1:e socialsekreterare inom IFO utvecklar och vidhåller ni intern samverkan. Tillsammans med enhetschef utveckla du rutiner och håller i gruppmöten. Inom gruppen av 1:ar ligger även ansvaret gällande VIN, Barnahus, familjebaserat arbete etc.

Vi eftersträvar ett tätt samarbete inom hela socialtjänsten oavsett vilken enhet du arbetar på. Som 1:e socialsekreterare hos oss har du återkommande träffar med din enhetschef utifrån den erfarenhet och kunskap du har. Du har kollegor och chefer som bollplank i din vardag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning. Du har förmågan att behålla lugnet, förmedla kunskap och finnas tillhands för de olika socialsekreterarna. Du lockas av utveckling och vill vara med att forma vår verksamhet. God kunskap i Socialtjänstlagen, LVM, LVU krävs, önskvärt är även kännedom om ASI, nya BBiC samt Treserva.

Du är flexibel och ansvarstagande och har möjlighet att då och då resa i ditt arbete. Du har en god samarbets- och prioriteringsförmåga eftersom du kommer samverka med andra aktörer, både intern och externt. Du behöver även kunna fokusera på din uppgift och fatta snabba beslut.

Körkort krävs.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde 8 oktober.
Tidsbegränsat till:  Tjänsten tillsätts så snart som möjligt och löper till och med 31 oktober 2019, med möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A809692
Sista ansökningsdag:2018-09-30

Kontaktpersoner

Martin Isaksson
Enhetschef
0520-659674
martin.isaksson@lillaedet.se

Pernilla Sundemar
Verksamhetschef
0520-65 96 73
pernilla.sundemar@illaedet.se

Nils Lundgren
Vision
0520-65 96 03
nils.lundgren@lillaedet.se

Pia Ahlberg
SSR
akademssrle@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »