Lilla Edets kommun - startsida

Specialpedagog, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 800 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Fuxernaskolan f – 6 söker en specialpedagog som arbetar med övertygelsen om att kvalitén på undervisningen gör skillnad!

Arbetsuppgifter

Lilla Edets kommuns skolor är inne i en utvecklingsprocess, där vi bland annat fokuserar på digitalisering, bedömning för lärande och språkutvecklande arbetssätt. Viktiga komponenter för att bli framgångsrika skolor är våra elevers inflytande och delaktighet samt trygghet och studiero.

Som specialpedagog kommer du ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, kurator och skolledare. Du kommer att arbeta i nära samarbete med rektor med övergripande organisatoriska frågor samt mot elever.

Du kommer även att:

• Arbeta såväl förebyggande som operativt kring barn i behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Att utifrån styrdokumenten observera, kartlägga och analysera behov, samt dra pedagogiska slutsatser på grupp- och individnivå.

• Identifiera, analysera och delta i arbete med att skapa goda lärmiljöer för alla barn.

• Arbeta förebyggande genom att ansvara för att driva utveckling i dialog med pedagoger och lärare för att utveckla förhållningssätt, arbetssätt och arbetsformer.

• Ge handledning, konsultation och rådgivning i pedagogiska frågor, samt vara en kvalificerad samtalspartner för personal och i möte med föräldrar.

• Arbeta med skolutveckling genom att identifiera aktuella utvecklingsområden och bidra till kompetensutvecklande åtgärder och utbildningar tillsammans med rektor.

• Samverka med berörda yrkesgrupper internt och externt samt ansvara för kontakter med Habilitering, Logopedmottagning och BUP.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

• Har specialpedagogexamen och en lärarexamen med lärarlegitimation.
• Har dokumenterad kunskap i handledning på både individ- och gruppnivå.
• Har god datavana och känner dig trygg med att arbeta med lärande IT-verktyg.

Det är meriterande om du:
• Tidigare har arbetat som specialpedagog.
• Har arbetat med bedömning för lärande (BFI).

Du brinner för att synliggöra lärandet för eleven och är väl förtrogen med skollagen och de allmänna råden för extra anpassningar och särskilt stöd.

Som person är du kommunikativ, har lätt för att skapa goda relationer samt är självständig och kan leda såväl vuxna som elever att komma vidare i sitt lärande. Du är öppen och ett stort engagemang för uppdraget som du tar dig an med en vilja att utvecklas, tillsammans med övriga kollegor på skolan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Vart kan jag lättast hitta denna platsannons?
- Lilla Edets kommun publicerar sina platsannonser på flera medier där du lättast hittar rätt om du går in på lillaedet.se/ledigajobb!

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid. 70 %
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A792448
Sista ansökningsdag:2018-08-17

Kontaktpersoner

Junita Eklund
Rektor
0520-65 97 53
junita.eklund@lillaedet.se

Fredrik Berggren
Lärarnas Riksförbund
076-787 08 07
lillaedet@lr.se

Annika Liljemark
Lärarförbundet
073-544 56 29
lararforbundet@lillaedet.lararforbundet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »