Lilla Edets kommun - startsida

Avlösare/ Stödfamilj, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är intresserad av att arbeta med barn och unga med funktionsvariationer. Vi söker främst avlösare och stödfamiljer.

Som avlösare planerar du din arbetstid med anhöriga och utifrån behovet som finns i familjen. Din arbetstid baseras på myndighetsbeslut enligt LSS. Man hittar på allt från att leka på lekplats, gå på Liseberg, gå på bio med mera. Allt utifrån barnets/ungdomens behov av aktivitet.

Som stödfamilj tar du emot barn eller unga i ditt hem under en variation från en helg i månaden till möjligtvis två helger. Barnet/ungdomen ska få möjlighet att vistas i ett hem och delta i de aktiviteter som man vanligtvis gör utifrån sina förutsättningar att vara delaktig. Omfattningen av behovet styrs av myndighetsbeslut enligt LSS.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av barn och ungdomar med funktionsvariationer. Vi har inget krav på utbildning, men det är en fördel om du har en utbildning med inriktning mot barn och unga med funktionsvariation. Vi önskar att du är flexibel i din planering av arbetstid, att du har lätt för att hitta på aktiviteter och tycker det är roligt att arbeta med barn och unga.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad. Varierar utifrån myndighetsbeslut
Tillträde: Intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden och tillsättas efterhand.
Antal platser: 2

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A814256
Sista ansökningsdag:2018-12-02

Kontaktpersoner

Emelie Eriksson
Enhetschef
0520-659830

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »