Lilla Edets kommun - startsida

Förskollärare till område centrum, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Gillar du utmaningar och vill vara med att utveckla Lilla Edet kommuns förskolor? Då är du den vi letar efter! Vi kommer tillsammans att driva utvecklingen i våra verksamheter som lägger grunden för ett livslångt lärande för våra barn!

Område centrum i Lilla Edet består av förskolorna
Fågelstigens förskola, som består av fyra avdelningar. Ekaråsvägens förskola, som består av två avdelningar och Fuxerna förskola består av tre avdelningar.

På samtliga förskolor är barngruppen uppdelade på yngre och äldre åldrar där vi nu söker fyra nya förskollärare!

Arbetsuppgifter

Genom våra olika projekt får barnen på förskolan lära sig att ta ansvar och vara medforskare tillsammans med oss pedagoger. På förskolorna arbetas det ständigt med att barnen är delaktiga i sitt eget lärande där vi tillsammans skapar en god läromiljö och omgivning.

Tillsammans med övriga i arbetslaget kommer du att ge barnen en lustfylld och utvecklande verksamhet. Den pedagogiska dokumentationen använder du tillsammans med dina kollegor som grund för reflektion, diskussion och utveckling. Du kommer i ditt arbete med barnen lägga stor vikt vid värdegrundsarbetet.

En del i utvecklingen av våra förskolor kommer vi under hösten påbörja implementeringen av Pluttra, som är ett digitalt verktyg för förskola.

I Lilla Edets kommun ser vi måltiden som en viktig aktivitet i det lustfyllda pedagogiska arbetet med barnen på förskola. Vi har därför avgiftsfri pedagogisk lunch. Vi satsar på kompetensutveckling för att höja kvalitén och samsynen på våra förskolor där du kommer få möjligheten att gå utbildning i ICDP- vägledande samtal och AKK- alternativ och kompletterande kommunikation, i kommunens regi.

Som förskollärare har du också mycket reflektionstid så att du som pedagog kan vara närvarande med barnen hela tiden under dagen och därmed vara aktiv i barnens lärande och utveckling.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare. Du har god kännedom om de styrdokument som ligger till grund för förskolan.

Som person är du nyfiken och flexibel och har en hög närvaro i ditt arbete och sätter barnen och ditt uppdrag i fokus. Du behärskar det svenska språket i både tal och skrift.

Du sätter barnen och ditt uppdrag i fokus och är trygg i din yrkesroll. Ditt arbetssätt är engagerande och du ser det som en självklarhet att vara en del i barnens lärande. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, föräldrar, ledning och andra aktörer. Du är lösningsfokuserad och tycker att samarbete och helhetssyn är viktigt för barnens och förskolans utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde snarast men hänsyn för eventuella uppsägningstider
Antal platser: 4

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A810720
Sista ansökningsdag:2018-09-23

Kontaktpersoner

Ester Ivarsbo
Förskolechef
0520-659824
ester.ivarsbo@lillaedet.se

Annika Liljemark
Lärarförbundet
073-544 56 29
lararforbundet@lillaedet.lararforbundet.se

Fredrik Berggren
Lärarnas Riksförbund
076-787 08 07
lillaedet@lr.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »