Lilla Edets kommun - startsida

Förskollärare, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Lilla Edets förskolor är organiserad i tre geografiska områden: Söder, Väster och Centrum. Just nu behöver vi 2 förskollärare mot yngre barn i område Söder, en till Klosterängens förskola och en till Nygårds förskola

Klosterängens förskola ligger i Lödöse och består av 5 avdelningar; Humlan och Biet, (i hus 1). Solen, Regnbågen och LillaBjörn (i hus 2). Förskolan har ett stort område för utomhusaktivitet och ligger med närhet till naturen så mycket av vårt pedagogiska arbete sker utomhus.

Nygårds förskola ligger i Nygårds by, omgiven av skog och natur. Det lugna läget ger också harmoni till den dagliga verksamheten. Förskolan består av 4 avdelningar; Pettson, Findus, Mucklorna och Gull-Fia. För arbete på Nygårds förskola är det en fördel med tillgång till bil.

Du ska tillsammans med övriga pedagoger systematiskt planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet på förskolan. I vårt arbete med barnen lägger vi stor vikt vid värdegrundsarbetet. Du arbetar med pedagogisk dokumentation och använder det som grund för reflektion, diskussion och utveckling och kan ta tillvara på barnens intressen och behov i verksamheten. Du ska ha god kännedom om att arbeta utifrån de styrdokument som ligger till grund för förskolan.

Vi satsar på gemensam kompetensutveckling för att behålla en uppdaterad kvalitet och samsyn på våra förskolor. Kommunens övergripande mål om Hög måluppfyllelse, trivsel och trygghet skall vara levande i det dagliga arbetet med barnen. Du har även möjlighet att gå utbildning i ICDP- Vägledande samtal, i kommunens regi samt TAKK utbildning (metod för att stödja kommunikation).

I Lilla Edet ser vi måltiden som en viktig del i det pedagogiska arbetet med barnen, vi har därför avgiftsfria pedagogiska luncher.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad, legitimerad förskollärare. Du är trygg och engagerad i din yrkesroll och har stora kunskaper i barns lärande och utveckling. Att vara en aktiv närvarande pedagog i barnens lustfyllda lärande är en självklarhet. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, föräldrar och barnen. Du är positiv och tycker att samarbete och helhetssyn är viktigt för barnens och förskolans utveckling men också för en trivsam arbetsplats.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Övrig information

Läs gärna mer om vår kommun på lillaedet.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Lilla Edets kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vi vill ha din ansökan via www.offentligajobb.se.

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A665946
Sista ansökningsdag:2017-08-14

Kontaktpersoner

Denise van Hilst
Förskolechef
0520-659549
Denise.vanHilst@lillaedet.se

Elisabet Eckstrand
Fackligt ombud Klosterängens förskola
0520-659960
elisabet.eckstrand@lillaedet.se

Jessica Mitteli
Fackligt ombud Nygårds förskola
0520-659970
Jessica.Mitteli@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »