Lilla Edets kommun - startsida

Rektor till Strömsskolan, Lilla Edets Kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Strömsskolan består av årskurs F-6 samt fritidshem som utbildar cirka 300 elever dagligen. Skolan kännetecknas av tydligt engagemang från medarbetare och vårdnadshavare och är en betydelsefull del av orten Lilla Edet och hela Lilla Edets kommun. Lilla Edet och området Ström är inne i en expansiv fas och antalet barn ökar stadigt.

Arbetsuppgifter

Som rektor i Lilla Edets kommun leder du det pedagogiska arbetet i din verksamhet som består av förskoleklass, fritidshem och grundskola. Du kommer tillsammans med engagerade pedagoger att arbeta nära eleverna. Ditt uppdrag är att vara drivande i Strömsskolans utvecklingsarbete där du främjar en arbetskultur som präglas av samarbete på hela skolan.

Du kommer att ansvara för utvecklingen av skolans pedagogiska lärprocesser i enlighet med kommunens inriktning. Alla rektorer och skolor i Lilla Edets kommun har vid sidan av läroplanen Utbildningsnämndens verksamhetsplan samt enhetens utvecklingsplan som utgångspunkt i det dagliga och strategiska arbetet.

Du kommer ansvara för skolans ekonomi och personal. Till stöd har du dina fem rektorskollegor, förvaltningsledningen samt experter inom HR, ekonomi och kommunikation. Du och dina rektorskollegor är direkt underställda verksamhetschef skola. Kommunens organisation ger goda förutsättningar till inflytande och delaktighet för chefer och medarbetare.

Som ledare är du kommunikativ där du har lätt för att anpassa din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Du har en god förmåga att entusiasmera och bygga förtroendefulla relationer med elever, medarbetare och vårdnadshavare.

Kvalifikationer

För tjänst som rektor krävs högskoleexamen med inriktning mot utbildningsfrågor.
Meriterande är om du har pågående eller genomförd rektorsutbildning. Du ska ha god kännedom om skolans styrdokument.

Vi ser gärna att du har chefs- och ledarerfarenhet inom utbildningsverksamhet samt har erfarenhet av ekonomistyrning, personalledning och verksamhetsutveckling.

Som rektor ska du ha förmåga att se samband och kunna dra logiska slutsatser utifrån begränsad och ibland komplex information. Vi vill att du är mål- och resultatorienterad, utvecklingsorienterad och håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A828322
Sista ansökningsdag:2018-12-09

Kontaktpersoner

Anders Nordgren
Verksamhetschef skola
0520-65 97 59

Fredrik Berggren
Lärarnas Riksförbund
lillaedet@lr.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »