Lilla Edets kommun - startsida

Enhetschef till hälso- och sjukvård, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu enhetschef till kommunal hälso- och sjukvård. I uppdraget som enhetschef kommer du att leda sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och undersköterskor.

Som enhetschef inom socialförvaltningen har du ansvar för operativa verksamheten enligt de mål som omsorgsnämnden har fastställt för verksamheten. Du arbetar utifrån gällande lagar och förordningar samt övergripande strategiska planer och rutiner.

Tillsammans med medarbetarna verkar du för en god arbetsmiljö och för utveckling av nya arbetsformer för att möta framtidens krav. I din roll förutsätts att du kan skapa goda samarbeten inom enheten men också med andra verksamheter och funktioner. Du ska också känna dig bekväm med att stödja och leda utvecklingsprocesser inom området.

Du ingår i ledningsgruppen för vård och omsorg. Personal-, budget- och arbetsmiljöansvar ingår i uppdraget. Som enhetschef kommer du att ansvara för att planera, leda, utvärdera och utveckla verksamheten.

I Lilla Edet samverkar vi med övriga vårdorganisationer i syfte att erbjuda trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt. Vi erbjuder dig ett roligt och spännande arbete i vår organisation som är utvecklings- och förändringsbenägen.

Kvalifikationer

Krav på 3-årig högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan högskoleexamen som bedöms likvärdig
Goda kunskaper om den lagstiftning som styr våra verksamheter
Dokumenterad erfarenhet av yrkesmässigt ledarskap inom hälso- och sjukvård
Goda kunskaper om bemanning och budget
Goda dokumentations- och datakunskaper samt tillämpning av olika IT-system
Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete

Du är tydlig i din kommunikation, strukturerad och kan arbeta självständigt. Du ska kunna formulera mål för verksamheten samt leda och motivera medarbetare mot uppsatta mål. Du kan entusiasmera och engagera dina medarbetare samt att samverka såväl internt som externt. Du är lyhörd och engagerad i frågor som rör området men har också förmåga att se den egna verksamheten i ett större perspektiv.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet och är insatt i förutsättningarna för en politiskt styrd organisation. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde snarast med hänsyn för eventuella uppsägningstider.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A815512
Sista ansökningsdag:2018-10-28

Kontaktpersoner

Yvonne Gunnarsson-Nordh
Verksamhetschef vård och omsorg
Yvonne.GunnarssonNord@lillaedet.se

Maria Ljungberg
Mas Sjuksköterska
maria.ljungberg@lillaedet.se

Lena Larsson
Vårdförbundet
lena.larsson@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »