Lilla Edets kommun - startsida

Nämndsamordnare, Lilla Edets Kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.


Nu söker vi en nämndsamordnare till vår administrativa avdelning på kommunledningsförvaltningen. Avdelningen arbetar bland annat med central nämndadministration och diarieföring för kommunens nämnder, kommunal juridik, arkiv, val, utredning m.m.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha huvudansvaret för administration och ärendehantering för tre nämnder, och ingå i en grupp som stöttar varandra. Genom att administrativa avdelningen arbetar tillsammans ges bättre förutsättningar för det demokratiska arbetet i kommunens samtliga nämnder.

Som nämndsamordnare är du ett nav mellan politiken och tjänstemannaorganisationen. Det innebär att du deltar i politiska sammanträden, där du bland annat för protokoll, ansvarar för administrativa förberedelser och efterarbete till sammanträdena. Du är också expert på den lagstiftning som styr nämndernas arbete. Din roll innebär nära kontakt och samarbete med politiker, kommunens tjänstemän och medborgare. Vi arbetar i dokument- och ärendehanteringssystemet Evolution.
I tjänsten ingår också att vara kommunens centrala dataskyddshandläggare. Det innebär att samordna det gemensamma dataskyddsarbetet för samtliga förvaltningar som exempelvis att ansvara för systemet Draftit som hanterar registerförteckningar, underhålla informationstext på intern och extern webb, ge information till personalen, uppdatera rutiner och riktlinjer, och vara delaktig vid personuppgiftsincidenter. Du arbetar i nära samarbete med kommunens dataskyddsombud.
Som medarbetare på avdelningen kan även andra arbetsuppgifter och uppdrag förekomma. Det är viktigt för oss att vi arbetar tillsammans!

Vi har årsarbetstid vilket innebär en stor flexibilitet i dina arbetstider. Arbete på kvällstid förekommer vid nämndens möten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning med inriktning mot offentlig förvaltning, samhällsvetenskap, juridik eller liknande. Du har gärna erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet. Du har goda IT-kunskaper och har lätt för att lära dig nya IT-system. Du behärskar Officepaketet väl. Har du tidigare erfarenhet inom yrkesområdet värderas det högt.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta självständigt och har förmåga att ta egna initiativ. Du är prestigelös och beredd att utföra både enklare och mer kvalificerade arbetsuppgifter med samma engagemang. Du är lyhörd och kan arbeta med flera uppdrag samtidigt och kan prioritera på ett ansvarsfullt sätt. Du har en mycket hög servicekänsla och är noggrann, strukturerad och stresstålig samt uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du har personlig integritet och en god förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde snarast med hänsyn för eventuella uppsägningstider.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A857679
Sista ansökningsdag:2019-03-28

Kontaktpersoner

Maria Olegård
Administrativ chef
0520-65 95 12
maria.olegard@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »