Lilla Edets kommun - startsida

Förskollärare, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Förskolan i Lilla Edet är organiserad i tre geografiska områden: Söder, Väster och Centrum. Just nu behöver vi förskollärare i område Centrum, till Fågelstigens förskola.

På Fågelstigens förskola ligger verksamhetens fokus på orden rolig, trygg och lärorik. Förskolan ligger i centrala Lilla Edet och består av fyra avdelningar. Fröna, Stjälken, Blomman och Bladet. Fr.o.m. augusti 2017 kommer barnen att vara uppdelade på två st. yngre- och två st. äldre avdelningar.
Förskolan ligger nära skogspartier, lekplatser och bibliotek som tillsammans utforskas av barn och personal. Vi arbetar detta året med temat ”Närmiljö”. På förskolan arbetas det ständigt med att barnen är delaktiga och har en chans att påverka miljön tillsammans med personalen.

Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget systematiskt planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet. I vårt arbete med barnen lägger vi stor vikt vid värdegrundsarbetet. Du arbetar med pedagogisk dokumentation och använder det som grund för reflektion, diskussion och utveckling och kan ta tillvara på barnens intressen och behov i verksamheten. Du ska ha god kännedom om att arbeta utifrån de styrdokument som ligger till grund för förskolan. I Lilla Edet ser vi måltiden som en viktig del i det pedagogiska arbetet med barnen, vi har därför avgiftsfria pedagogiska luncher. Vi satsar på gemensam kompetensutveckling för att höja vår kvalitet och samsyn på våra förskolor, du har även möjlighet att gå utbildning i ICDP- Vägledande samtal i kommunens regi samt TAKK utbildning (metod för att stödja kommunikation).

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad, legitimerad förskollärare och som vill jobba med de yngre barnen. Du är trygg och engagerad i din yrkesroll och har stora kunskaper i barns lärande och utveckling. Att vara en aktiv närvarande pedagog i barnens lustfyllda lärande är en självklarhet. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, föräldrar och barnen. Du är positiv och tycker att samarbete och helhetssyn är viktigt för barnens och förskolans utveckling.

Känner du att du är rätt person för uppdraget? Välkommen in med din ansökan!
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Enligt schema
Tillträde: 2017-08-07
Antal platser: 2

Övrig information

Läs gärna mer om vår kommun på lillaedet.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Lilla Edets kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Vi vill ha din ansökan via www.offentligajobb.se.

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A679628
Sista ansökningsdag:2017-05-29

Kontaktpersoner

Ester Ferenczi
Förkolechef
0520-65 98 24
ester.ferenczi@lillaedet.se

Florens Brodd
Lärarförbundet
0520-65 99 79
florens.brodd@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »