Lilla Edets kommun - startsida

Förskollärare till förskolorna i den västra delen av kommunen

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 800 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.


Just nu söker vi tre förskollärare till den Västra delen av Lilla Edet.

Hjärtums förskola
Ligger beläget mitt i Hjärtum by, omgiven av naturskön skog. Förskolan består av tre avdelningar, två för de yngre och en för de äldre. På förskolan arbetar vi aktivt med Grön Flagg där vår odling har central betydelse. På Hjärtum har vi ett eget matlagningskök. I vårt pedagogiska arbete utgår vi från sagor.

Solgatans förskola
Ligger på Ström i närheten av Strömskolan och slottsparken. Förskolan består av fyra avdelningar, två för de yngre och två för de äldre. På förskolan arbetar man med just nu med Alfons Åberg som sitt projektarbete.

Västerlanda förskola
Ligger i Västerlanda med ängar och skog runt om och en stor inbjudande gård. Förskolan består av tre avdelningar, två för de yngre och en för de äldre. På förskolan arbetar man just nu med Västerlanda som projektarbete där fokus ligger på att göra utflykter runt omkring i närområdet.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med tidigare anställda förskollärare och barnskötare kommer du vara med och forma verksamheten- så det finns stora möjligheter till påverkan och kreativt tänkande. Tillsammans utvecklar vi en verksamhet som lägger grunden till det livslånga lärandet. Våra förskolor är en plats där barn får möjlighet att utveckla sin förmåga och förståelse för matematik och språk samt utveckla förmågan att visa hänsyn till andra och vår omgivning. Tillsammans med övriga i arbetslaget ger du barnen en lustfylld och utvecklande verksamhet. Den pedagogiska dokumentationen använder du tillsammans med dina kollegor som grund för reflektion, diskussion och utveckling av förskolans verksamhet.

Vi ser måltiden som en viktig aktivitet i det lustfyllda pedagogiska arbetet med barnen på förskolan. Därför har vi avgiftsfri pedagogisk lunch. Vi satsar även på kompetensutveckling för att höja kvalitet och samsyn på våra förskolor. Du har därför möjlighet att gå utbildning i ICDP - Vägledande samtal och AKK – alternativ och kompletterande kommunikation, i kommunen regi.

Som förskollärare har du också mycket reflektionstid så att du som pedagog kan vara härvarande med barnen hela tiden under dagen och därmed vara aktiv i barnens lärande och utveckling.

I kommunen arbetar vi med fokus på förhållningssätt och värdegrund utifrån våra styrdokument Lpfö-98/16 och vår plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare. Du ska ha god kännedom om de styrdokument som ligger till grund för förskola och vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med pedagogisk dokumentation.

Du sätter barnen och ditt uppdrag i fokus och är trygg i din yrkesroll. Ditt arbetssätt är engagerande och du ser det som en självklarhet att vara en del av barnens lärande.

Du har lätt för att samarbeta med kollegor, föräldrar, ledning och andra aktörer. Du är nyfiken, lösningsfokuserad och tycker att samarbete och helhetssyn är viktigt för barnens och förskolans utveckling.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.


Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: TIllträde snarast med hänsyn för eventuella uppsägningstider
Antal platser: 3

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A752511
Sista ansökningsdag:2018-02-15

Kontaktpersoner

Helena Bergenson
Förskolechef
0520-65 97 21
helena.bergenson@lillaedet.se

Florens Brodd
Lärarförbundet
0520-65 99 79
florens.brodd@lillaedet.se

Danuta Jonsson
Kommunal
010-4428523
lillaedet-trollhattan.vanervast@kommunal.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »