Lilla Edets kommun - startsida

Stödpedagog till daglig verksamhet, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog kommer du att ge stöd och handledning till våra deltagare utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Ditt primära mål är att att ge deltagarna inom daglig verksamhet möjligheten att få leva ett så självständigt liv som möjligt med delaktighet kring vilka arbetsuppgifter som den enskilde önskar utföra. Vi arbetar lågaffektivt, lösningsfokuserat och alltid med inställning att vi kan bli bättre.

Vidare arbetar vi med tydliggörande pedagogik, med struktur för dagen och efter beskrivningar som är framtagna för den enskilde. Vi arbetar brukarnära och har dokumentationsskyldighet för det arbete som vi genomför.

Som pedagog har du ett utökat ansvar över den pedagogiska delen så som metoder, genomförandeplaner och/eller andra beskrivningar som är av vikt för den enskilde. Som pedagog behöver du aktivt omvärldsbevaka metoder eller hjälpmedel för målgruppen och arbeta med LSS-övergripande frågor på uppdrag av ledningsgruppen. Du behöver också kunna leda arbetsgruppen och delta i nätverket för våra stödpedagoger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst 200 YH-poäng alternativt 60 HP med inriktning mot beteendevetenskap alternativt pedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med vår målgrupp där du är van vid att arbetat med autism och utmanande beteenden.

Som person har du förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du ska kunna ta stort eget ansvar samt ha förmåga till en god kommunikation och samarbete med kollegor.

B körkort är ett krav.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde sker snarats. Provanställning kan komma att tillämpas.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A802427
Sista ansökningsdag:2018-08-20

Kontaktpersoner

Marina Larsson
Enhetschef
0520-659801
marina.larsson@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »