Lilla Edets kommun - startsida

Förskollärare till Öppna förskolan, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 800 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Öppna förskolan är en populär mötesplats för många föräldrar och barn. Du kommer att driva verksamheten och ordna aktiviteter som har till syfte att stärka relationen barn/föräldrar samt det sociala nätverket kring föräldrar och barn. Att arbeta som förskollärare i öppen verksamhet innebär unika och betydelsefulla möjligheter att bidra till barns utveckling.

I rollen som förskollärare kommer du, utifrån din kompetens, se och bekräfta familjer genom att visa föräldrar hur man tar tillvara på barns lek, nyfikenhet och lust att lära. Du kommer leda sångsamlingar, sagostunder och andra skapande aktiviteter.

Du kommer ansvara för att skapa en struktur i en verksamhet med lösa former som riktar sig till både barn och föräldrar. Tillsammans med förskolechef och övrig personal är du en del i att driva Öppna förskolans pedagogiska utvecklingsarbete där du medverkar till en positiv och utvecklande miljö.

Vår Öppna förskola är en del av en familjecentralsliknande verksamhet vilket innebär att du regelbunden kommer ha kontakt och samverkan med andra aktörer som t. ex. BVC, MVC, familjepedagoger och kuratorer.

Kommunikation är en viktig del av vår verksamhet där du dagligen kommer hanterat relationer med barn, föräldrar, kollegor och organisation. Det är viktigt att vi kan kommunicera verksamhetens mål och arbetssätt tydligt till våra besökare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Är legitimerad förskollärare.
• Behärskar det svenska språket såväl i tal som i skrift.
• Har goda datakunskaper och behärskar Office-paketet.

Det är meriterande om du:
• Har erfarenhet av att tidigare arbeta som förskollärare, gärna inom en liknande verksamhet.

Som person är du är ansvarstagande, strukturerad och initiativrik. Ditt arbete präglas av din positiva förväntan på människor och tilltro till barnets inneboende förmåga till lärande- det kompetenta barnet. Du har lätt för att arbeta självständigt, såväl som i grupp, och bidra till ett gott arbetsklimat.

Du är intresserad av utvecklingsarbete och brinner för att ge barn och föräldrar en god start på sin gemensamma upptäcktsresa genom livet.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde snarast med hänsyn för eventuella uppsägningstider.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A761478
Sista ansökningsdag:2018-04-02

Kontaktpersoner

Ester Ivarsbo
Förskolechef
0520-659824
ester.ivarsbo@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »