Lilla Edets kommun - startsida

Socialsekreterare Barn och Familj, Lilla Edets Kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Vår socialtjänst är indelad i fyra olika enheter. Enheten för Barn och Familj omfattar utredning, uppföljning, placering, familjehem och familjerätt. På enheten är vi 13 socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare. Vi värdesätter ett kvalitativt socialt arbete, med ett gott bemötande och en rättssäker process. Vi jobbar intensivt med att utöka barns delaktighet och med att implementera barnkonventionen. Detta gör vi bland annat genom återkommande tematräffar och diskussionsforum. Vi arbetar sedan flera år tillbaka intensivt med att skapa en god arbetsmiljö av två skäl, det ena är att man ska må gott när man jobbar hos oss, den andra för att vi har en övertygelse om att mår man gott på sin arbetsplats gör man ett mer kvalitativt socialt arbete. För att möta medborgarnas, personalens och lagstiftarens krav på ett så effektivt sätt som möjligt har vi valt att arbeta LEAN-inspirerat. Detta möjliggör bättre överblick, minskad stress, delat ansvar och högre kvalité. Vi har som mål att bli Sveriges bästa socialtjänst. Vi söker nu en-två socionomer till utredningsgruppen.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare inom Barn och Familj ingår du i en arbetsgrupp på 15 personer varav sex stycken arbetar med utredning och uppföljning av bistånd. Vi eftersträvar ett tätt samarbete inom gruppen oavsett vilken inriktning socialsekreteraren har. Vår ambition är att synliggöra barnet i samtliga processer varför vi arbetar intensivt med att utveckla barns delaktighet och möjlighet att göra sin röst hörd. Enheten har tillgång till två 1:e socialsekreterare som arbetsleder 6-7 socialsekreterare var.

Vi har flextid men arbetsgruppen har bakjour utifrån ett rullande schema vilket innebär en bakjoursdag under en tvåveckorsperiod. Bakjour innebär att man är på plats och kan stötta upp kollegor i svårare möten, att vara tillgänglig.

Som socialsekreterare hos oss har du återkommande träffar med din 1:e socialsekreterare utifrån den erfarenhet och kunskap du har. Extra träffar bokas in vid behov.

Du kommer även ha regelbundna träffar utifrån arbetsmiljön med din enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller annan likvärdig utbildning.

Tidigare erfarenhet av arbete inom socialtjänsten med barn och ungdom är meriterade liksom kunskaper i dokumentationsmetoden BBiC, verksamhetssystem Treserva, kognitiva metoder, barnsamtal och MI.

Vi söker dig som är flexibel och ansvarstagande då arbetet är varierande och innehåller akuta inslag. Du har en god samarbets- och prioriteringsförmåga då du kommer samverka med andra aktörer och partners. Du behöver även kunna fokusera på din uppgift och fatta snabba beslut där du har kollegor och chefer som bollplank i din vardag.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 % med flextid.
Tillträde: Tillträde snarast.
Antal platser: 2

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A826245
Sista ansökningsdag:2018-11-23

Kontaktpersoner

Annette Alexandersson
Enhetschef
0520-65 96 13
annette.alexandersson@lillaedet.se

Ronja Rydholm
1:e socialsekreterare
0520-422805
ronja.rydholm@lillaedet.se

Laila Mällinen
1:e socialsekreterare
0520-659802
laila.mallinen@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »