Lilla Edets kommun - startsida

Skolbibliotekarie, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 800 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Vi söker nu två skolbibliotekarier till Lilla Edets kommun!

Lilla Edets kommuns skolor växer där vi fokuserar på digitalisering, bedömning för lärande och språkutvecklande arbetssätt. För att vi ska nå våra mål behöver vi nu stärka våra skolor med två skolbibliotekarier!

Som skolbibliotekarie kommer du arbeta heltid på två skolor. Ena av tjänsterna är placerad vid Ryrsjöskolan och Fuxernaskolan (inkl. Grundsärskola). På den andra tjänsten verkar du vid Strömsskolan och Tingbergsskolan.

Arbetsuppgifter

Du är direkt underställd rektor och arbetar på uppdrag av rektor vid respektive skolenhet. Som skolbibliotekarie ingår du i kollegiet på de skolor du har din placering. Du förväntas nätverka med skolbibliotekskollegor inom kommunen, samt med folkbiblioteket.

Du kommer att arbeta direkt med elever, och utgöra en resurs för både lärare och elever. Tillsammans förväntas ni ansvara för elevernas språkutveckling och digitala kompetens. Vi tror att viktiga komponenter för att bli framgångsrika skolor är elevernas inflytande och delaktighet samt trygghet och studiero vilket du kommer bidra till!

Som skolbibliotekarie hos oss kommer du även att:
- Stärka elevers kompetenser i bland annat informationssökning och källkritik,
- Samarbeta med övrig personal i den pedagogiska verksamheten,
- Arbeta för att det i skolbiblioteken finns tillgång till böcker, facklitteratur, och skönlitteratur, informationsteknik och andra medier,
- Att anpassa skolbiblioteket till elevernas behov för att främja språkutveckling och stimulera läsning,
- Bidra till att skolbiblioteket används som en del i undervisningen för att stärka elevernas språkliga förmåga och digitala kompetens,
- Ansvara för skolornas bibliotek,
- Samarbeta med kommunens folkbibliotek,

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har en högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap, skolbibliotek eller pedagogik riktad till grundskola,
• Kunskaper om pedagogik och skolans styrdokument med ett tydligt fokus på elevens lärande och utveckling,
• Talar och skriver det svenska språket obehindrat
• Har god IT och datavana.


Det är meriterande om du:
• Har god kännedom om digitala verktyg och hur dessa kan användas för att främja elevernas lärande.
• Har kunskap och erfarenhet av medie- och informationskunnighet,
• Tidigare erfarenhet av skolbiblioteksarbete som en pedagogisk resurs,

Som person är du flexibel, initiativrik och självgående, samt har god samarbetsförmåga, Du är intresserad av att utveckla elevernas lärande i samarbete med skolans lärare.

Du är även särskilt intresserad av elevers språkutveckling och speciellt intresserad av att arbeta med barn och ungdomar, och har god insyn i ungas medievärldar.


Vart kan jag lättast hitta denna platsannons?
- Lilla Edets kommun publicerar sina platsannonser på flera medier där du lättast hittar rätt om du går in på lillaedet.se/ledigajobb!

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A792459
Sista ansökningsdag:2018-08-17

Kontaktpersoner

Junita Eklund
Rektor
0520-65 97 53
junita.eklund@lillaedet.se

Fredrik Berggren
Lärarnas Riksförbund
076-787 08 07
lillaedet@lr.se

Annika Liljemark
Lärarförbundet
073-544 56 29
lararforbundet@lillaedet.lararforbundet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »