Lilla Edets kommun - startsida

Två socialsekreterare till Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 800 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Inom individ och familjeomsorgen arbetar det i dagsläget ca 45 medarbetare. Vi eftersträvar ett tätt samarbete mellan samtliga arbetsgrupper. Som socialsekreterare inom IFOs gemensamma Mottag ingår du i en arbetsgrupp som består av fyra personer, varav en är 1:e socialsekreterare.

Arbetsuppgifter


Vi söker nu två stycken socialsekreterare till vårt mottag. De två tjänsterna är på heltid där den ena tjänsten är en tillsvidareanställning och den andra är ett vikariat.

Hos oss kommer du handlägga alla inkommande ärenden och frågor inom barn och familj samt vuxna och ekonomi. Under en vanlig dag kommer du att möta människor för att besvara deras frågor och hjälpa dem vidare till rätt instans.

I rollen ingår det även att:

• Göra förhandsbedömningar och skyddsbedömningar barn, vuxna och Våld i nära relationer, både av långsiktig och akut karaktär
• Hantera akuta grundläggande behov såsom matpengar och hemlöshet
• Ha dagansvaret vissa dagar i veckan, vilket innebär att svara i telefon, ta emot spontana besök i receptionen och hantera inkomna skrivelser.

Vi har flextid men där arbetsgruppen delar på dagansvaret utifrån ett rullande schema. När du har dagansvaret kommer du arbeta följande tider:

• Måndag 8.30-17.00
• Tisdag-torsdag 8.30-16.30
• Fredag 8.30-15.00

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har likvärdig utbildning. God datorvana är ett krav för tjänsten där vi arbetar med dokumentationsmetoden BBiC och använder oss av verksamhetssystemet Treserva.

Det är meriterande om du tidigare har:

• Erfarenhet av arbete inom barn och ungdom, vuxen och försörjningsstöd.
• Erfarenhet av kognitiva metoder, barnsamtal och MI.

Arbetet är mycket varierande och innehåller akuta inslag varför förmåga att snabbt ställa om, samverka med andra och att prioritera bland arbetsuppgifterna är behövligt.

Som person är du flexibel och kan fokusera på din uppgift och fatta snabba beslut. Du har lätt för att samarbeta och vill bidra till en god arbetsmiljö.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde snarast med hänsyn till eventuella uppsägningstider.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A752506
Sista ansökningsdag:2018-02-15

Kontaktpersoner

Martin Isaksson
Enhetschef
0520-659674
martin.isaksson@lillaedet.se

Bertil Nylén
Vision
0520-422913
visionilillaedet@gmail.com

Pia Ahlberg
SSR
akademssrle@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »