Lilla Edets kommun - startsida

Enhetschef inom vuxen och mottaget, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.Lilla Edet kommuns Individ och familjeomsorg har som mål är att bli en av Sveriges bästa socialtjänster! Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en ny enhetschef som ska leda två av våra enheter:

Vuxengruppen där vi handlägger alla inkomna ärenden som rör vuxna, förutom försörjningsstödet, för så som missbruk, psykisk ohälsa och våld i nära relationer.

Mottagningsgruppen där vi tar emot alla ansökningar, anmälningar, gör förhandsbedömningar och skyddsbedömningar.

Vi strävar efter ett verksamhetsnära ledarskap och är väl förtrogen med verksamheternas områden. Din primära uppgift är att planera, leda, utveckla och utvärdera verksamheten mot uppsatta mål. Till din hjälp i det dagliga arbetet har du, förutom stöd av dina närmaste chefskollegor även en förste socialsekreterare.

Som enhetschef har du personal-, budget-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar för dina enheter. Du förväntas driva verksamheten framåt tillsammans med IFO:s ledningsgrupp där du med kollegor även arbetar med gemensamma frågor för hela avdelningen. IFO:s ledningsgrupp kommer, när du är anställd, att bestå av 4 enhetschefer samt en verksamhetschef.

Lilla Edets kommun erbjuder dig som chef ett nära stöd inom HR, rekrytering, ekonomi, administration och kommunikation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet från myndighetsutövning inom vuxen och barnområdet inom socialtjänstlagen.

Du har även erfarenhet av chef/ ledarskap inom offentligverksamhet och är förtrogen med gällande lagstiftning inom SoL, förvaltningslagen, kommunallagen, offentlighet och sekretess och arbetsmiljölagen.

Du har förmåga att leda, stödja och engagera medarbetarna för att nå uppsatta mål. Du arbetar process- och målinriktat med ett långsiktigt och strategiskt tänk. Du är drivande i arbetet och din lyhördhet och ditt engagemang syns i ditt ledarskap. Du bidrar till en god arbetsmiljö, sprida arbetsglädje, skapa struktur och tydlighet, samt brinner för utvecklingen av en tillgänglig socialtjänst.

Det är meriterande om du har en utbildning inom ledarskap och organisation, kunskap om Lean och Treserva.

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden så vänta inte, sök tjänsten redan idag!

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde snarast men hänsyn tas till eventuella uppsägningstider.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A802451
Sista ansökningsdag:2018-09-02

Kontaktpersoner

Pernilla Sundemar
Verksamhetschef
0520-65 96 73
pernilla.sundemar@illaedet.se

Anna Gedda Kööhler
Vision
0520-42 29 13
visionilillaedet@gmail.com

Pia Ahlberg
SSR
akademssrle@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »