Lilla Edets kommun - startsida

Bibliotekarie, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Folkbiblioteket i Lilla Edets kommun bedrivs utifrån vårt nya huvudbibliotek i Lilla Edets tätort och filialen i Lödöse. Huvudbiblioteket öppnade sina dörrar i april 2016 och har under det första året kommit att bli en uppskattad mötesplats. Huvudbiblioteket delar lokaler med Kulturskolan och Folkets hus med ambitionen att erbjuda kommuninvånarna en allomfattande kulturarena. Filialen i Lödöse är samlokaliserad med Lödöse Museum (drivs av Västarvet, Västra Götalandsregionen). Samarbetet anses vara unikt där bibliotek och museum fungerar som en enhet för besökarna där de olika professionerna kompletterar varandra.

Folkbiblioteket i Lilla Edet har som ambition att erbjuda kommuninvånarna en modern biblioteksupplevelse både vad gäller det läsfrämjande arbetet som att erbjuda en öppen och välkomnande mötesplats.

Lilla Edets kommun söker nu en bibliotekarie med primär tjänstgöring i vårt nya huvudbibliotek. Du kommer ha möjlighet att vara delaktig i många varierande arbetsuppgifter och i processen att fortsatt planera och utveckla vår biblioteksverksamhet.

I dialog med kollegor ansvarar Du för planering och samordning av bibliotekets programverksamhet. I Ditt ansvar ingår att driva och utveckla biblioteket som mötesplats för våra nykomna invånare från andra länder. Du kommer assistera i arbetet mot barn och unga och tillsammans med barn- och ungdomsbibliotekarien ska Du utveckla biblioteksverksamheten för barn och unga i kommunen. Tillsammans med kollegor kommer Du medverka i det läsfrämjande arbetet för vuxna.

Utöver ovan givna uppdrag ingår även sedvanliga biblioteksuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker att det är kul att planera och arrangera aktiviteter för allmänheten.
Du ser det som en viktig uppgift att involvera våra invånare med annat modersmål än svenska i utvecklandet av bibliotekets verksamhet. Du är lugn och bekväm i rollen att arbeta med barn och unga.

Som person är du självständig, ansvarstagande, strukturerad och engagerande. Du har social kompetens och är bekväm med att knyta kontakter med samarbetspartners och besökare.

Att du har goda IT-kunskaper tar vi för självklart.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema. Vi tillämpar flextid.
Tillträde: 2017-09-04
Antal platser: 1

Övrig information

Läs gärna mer om vår kommun på lillaedet.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Lilla Edets kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Vi vill ha din ansökan via www.offentligajobb.se.

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A670232
Sista ansökningsdag:2017-04-28

Kontaktpersoner

Erik Larsson
Bibliotekschef
0520-65 95 81
erik.larsson@lillaedet.se

Bertil Nylén
Vision
0520-422913
visionilillaedet@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »