Lilla Edets kommun - startsida

Ekonom, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med att förändra och utveckla arbetet på ekonomiavdelningen i Lilla Edets kommun?

Tillsammans med övriga ekonomer kommer du stödja förvaltningarnas kärnverksamheter, samtidigt som du samordnar och utvecklar ekonomiprocesserna. Målet är att leverera ekonomitjänster med hög kvalitet så att förvaltningarna kan nå sina mål och därmed ge god service till kommunens medborgare.

Hos oss blir du en del av ett team på 6 engagerade ekonomer med hög kompetens. Du rapporterar direkt till ekonomichefen.

Du arbetar självständigt mot delar av vår verksamhet, i nära samarbete med enhets-, verksamhet- och förvaltningschefer, med kvalificerat budgetarbete, uppföljning, prognos, redovisning, bokslut, utredning och ekonomisk analys. I arbetet ingår att öka förståelsen för ekonomiska frågeställningar samt att arbeta konsultativt gentemot verksamheten.

Du driver dina egna processer och har stort eget ansvar, med stöttning av övriga ekonomer på avdelningen. Tillsammans utvecklar ni budget- och uppföljningsprocesserna. Du är även med och utvecklar nya rutiner och processer för ekonomiavdelningen samt övrigt förekommande arbetsuppgifter.

Låter arbetet intressant och du vill bli en av oss, så erbjuder vi ett stimulerande och omväxlande arbete. Arbetsglädje och humor är viktiga ingredienser som gör att vi tillsammans kan utveckla verksamheten och ge service till våra medborgare. Välkommen att växa med oss och Lilla Edets kommun!

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi och gärna några års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Har du erfarenhet som controller är det meriterande. Vi söker dig som är driven och engagerad med intresse för arbetsuppgifterna. Du är lyhörd och entusiastisk, har en god analytisk förmåga, kan se samband och helhet, kan skapa och förmedla trygghet och inge förtroende i samtal och möten. Du är trygg i dig själv och har ett gott omdöme samt är självgående. För att trivas i teamet söker vi dig med god samarbetsförmåga, som är serviceinriktad, flexibel och har en hög social kompetens. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi ser även potential i dig som är nyexaminerad om du är driven, vill lära dig och besitter övriga egenskaper vi efterfrågar.

Du bör ha mycket goda kunskaper i Excel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet. Erfarenhet av ekonomisystemet Agresso är meriterande.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Övrig information

Läs gärna mer om vår kommun på lillaedet.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Lilla Edets kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Vi vill ha din ansökan via www.offentligajobb.se.

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A702364
Sista ansökningsdag:2017-09-01

Kontaktpersoner

Lena Palm
Kommunchef
0520-65 95 04
lena.palm@lillaedet.se

Bertil Nylén
Vision
0520-422913
visionilillaedet@gmail.com

Joakim Olsson
SSR
0520-65 95 74
adademssrle@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »