Lilla Edets kommun - startsida

Arbetsmarknadshandläggare, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsmarknadsavdelningen i Lilla Edets kommun består av tre enheter: Arbetscentrum, som ansvarar för arbetsmarknadsfrågor och flyktingmottagning, Enheten för ensamkommande barn samt Lärcentrum, som erbjuder kommuninvånarna vuxenutbildning och SFI verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som arbetsmarknadshandläggare arbetar du med att, tillsammans med individen, planera och genomföra insatser från olika uppdragsgivare där syftet är att underlätta vägen till arbetsmarknaden. Arbetet sker i nära samverkan med socialtjänsten, arbetsförmedlingen, försäkringskassan, vuxenutbildningen, kommunens verksamheter och näringslivet. En stor del av arbetet innebär samtalsstöd och motivationsarbete, jobbcoachning och att aktivt arbeta med matchning mot företag för att underlätta individens möjlighet till egen försörjning.

Du kommer även att arbeta med personer som stöds av etableringslagen för nyanlända. Denna arbetsuppgift omfattar i dagsläget även bosättning. Vi strävar mot en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar, därför kan dina arbetsuppgifter komma att ändras utifrån nya behov.

Vi erbjuder dig, förutom ett spännande arbete, en verksamhet med stor bredd där handledning och kompetensutveckling är en självklar del i arbetet.

Kvalifikationer

Du kommer att arbeta i en social miljö med många kontaktytor där det behövs en god kunskap om det svenska samhället, om svenskt arbetsliv och om människor från andra kulturer.

Vi söker dig som:

* Har en högskoleexamen gärna inom det beteendevetenskapliga eller socialpedagogiska området.

* Talar och skriver svenska obehindrat samt har god datorvana.

* Har B-körkort

Utöver kraven är det meriterande om du tidigare arbetat som jobbcoach, arbetsförmedlare, med flyktingmottagning eller om haft företagskontakter i ditt tidigare yrkesliv. Som person är du strukturerad och tar gärna egna initiativ. Du har en god förmåga att inspirera och motivera och har lätt för att kommunicera och samarbeta både med kollegor och externa kontakter.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde snarast med hänsyn till eventuella uppsägningstider.
Antal platser: 1

Övrig information

Läs gärna mer om vår kommun på lillaedet.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Lilla Edets kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Vi vill ha din ansökan via www.offentligajobb.se.

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A733866
Sista ansökningsdag:2017-12-08

Kontaktpersoner

Ann-Christine Gustavsson
Verksamhetschef/rektor
0520-65 97 20
ann-christine.gustavsson@lillaedet.se

Johanna Laudon
Enhetschef
0520-65 97 08
johanna.laudon@lillaedet.se

Bertil Nylén
Vision
0520-422913
visionilillaedet@gmail.com

Pia Ahlberg
SSR
akademssrle@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »