Lilla Edets kommun - startsida

Förskollärare, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla vårt arbete på Gossagårdens förskola. Tillsammans bygger vi upp en verksamhet som lägger grunden för ett livslångt lärande för våra barn. Gossagården har fem 1-5 avdelningar. I dagsläget är förskolans verksamhet förlagd i moduler, men det kommer byggas en helt ny förskola. Förskolan ligger i det expansiva området Lödöse/Ekeberg där det finns massor av möjligheter. Det är lätt att pendla hit och förskolan ligger bara 10 minuters promenad från pendelstationen.

Vår förskola är en plats där varje barn får möjlighet att utveckla sin förmåga och förståelse för matematik och språk samt utveckla förmågan att visa hänsyn till andra och till vår omgivning. Tillsammans med övriga i arbetslaget kommer du ge barnen på förskolan en lustfylld och utvecklande verksamhet. Den pedagogiska dokumentationen använder du tillsammans med dina kollegor som grund för reflektion, diskussion och utveckling. Du kommer i ditt arbete med barnen lägga stor vikt vid värdegrundsarbetet. Våra utvecklingspedagoger har ett förstärkt uppdrag kring att leda den pedagogiska utvecklingen på förskolan.

I kommunen arbetar vi med fokus på förhållningssätt och värdegrund utifrån våra styrdokument Lpfö-98/10 och likabehandlingsplanen.

I Lilla Edets kommun ser vi måltiden som en viktig aktivitet i det lustfyllda pedagogiska arbetet med barnen på förskolan. Vi har därför avgiftsfri pedagogisk lunch. Vi satsar på kompetensutveckling för att höja kvalitet och samsyn på våra förskolor. Du har därför möjlighet att gå utbildning i ICDP - Vägledande samtal i kommunens regi.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare. Du ska ha god kännedom om de styrdokument som ligger till grund för förskolan. Vi ser att du har erfarenhet och intresse av att utveckla arbetet mot de yngre barnen. Vi ser gärna att du spelar instrument och vill utveckla det musikaliska med våra barn.

Du sätter barnen och ditt uppdrag i fokus och är trygg i din yrkesroll. Ditt arbetssätt är engagerande och du ser det som en självklarhet att vara en del av barnens lärande. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, föräldrar, ledning och andra aktörer. Du är nyfiken, lösningsfokuserad och tycker att samarbete och helhetssyn är viktigt för barnens och förskolans utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Övrig information

Läs gärna mer om vår kommun på lillaedet.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Lilla Edets kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Vi vill ha din ansökan via www.offentligajobb.se.

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A680866
Sista ansökningsdag:2017-06-30

Kontaktpersoner

Pia Mattsson
Förskolechef
0520-65 99 93
pia.mattsson@lillaedet.se

Annika Liljemark
Lärarförbundet
073-544 56 29
lararforbundet@lillaedet.lararforbundet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »