Lilla Edets kommun - startsida

IT-chef, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Lilla Edets kommun är delägare i SOLTAK AB som bildades av sju kommuner 2013 för att samordna och effektivisera produktionen av stödtjänster. IT-drift och support samt ekonomi- och löneadministration hanteras av SOLTAK AB för Lilla Edets kommun.

IT-chefen har som uppdrag att vara kravställare av köpta IT-tjänster samt företräda och ta tillvara kommunens intressen gentemot SOLTAK AB.

IT-chefen är en nyckelperson i kommunens strategiska IT-utveckling som spänner över samtliga förvaltningar. IT-chefen leder förändringsarbetet mot en sammanhållen IT-process vars syfte är att säkerställa kommunens krav på funktionell, effektiv och verksamhetsanpassad IT. Detta sker bland annat genom att IT-chefen är ansvarig för kommunens IT-råd där samtliga verksamheter är representerade. IT-chefen har även ett kommunövergripande ansvar för fiber/bredbandsamordning, telefoni samt ansvar för IT-relaterade styrdokument, informationssäkerhet, strategier med mera. IT-chefen har också ett tätt samarbete med kommunikationsavdelningen där flera utvecklingsprojekt sker i samverkan.

IT-chefen ansvarar för innehåll, förvaltning och utveckling av kommunens katalog över IT-tjänster där främst SOLTAK AB är leverantör. De prioriterade uppgifterna är att på kort sikt säkerställa att kommunen är en effektiv beställare av IT-tjänster från SOLTAK AB. På lång sikt att vara både drivande och stödjande i förvaltningarnas verksamhetsutveckling för att ta tillvara digitaliseringens möjligheter och därigenom minimera kommande kostnadsökningar och maximera nyttan. IT-chefen ansvarar dessutom för att ha en god omvärldsbevakning inom området.

Tjänsten är placerad inom kommunledningsförvaltningen och IT-chefen rapporterar direkt till kommunchefen och ingår i kommunchefens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Du har en gedigen kunskap och erfarenhet inom IT-området som du förvärvat både genom vad arbetsgivare bedömer som lämplig högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet som ledare/chef inom IT-området med tillhörande budgetansvar.

Du har mångårig erfarenhet inom IT-området och dokumenterad erfarenhet av drift och förvaltning inkluderande leverantörsrelationer och upphandling samt tillämpning av avtal inom IT. Det är en fördel om du har vana av att vara kravställare och köpa driftstjänster från extern leverantör. Du har kvalificerad erfarenhet av verksamhetsutveckling och implementering av förändrade arbetsprocesser/metoder där stöd av IT ingår. Erfarenhet av att arbeta med ITIL är meriterande.

Du gillar ordning och reda i drift och förvaltning med syfte att skapa värde för kommunens verksamheter så att dessa upplever att IT är ett bra stöd i deras vardag. För detta behöver du kunna samspela med flera aktörer i en komplex miljö samtidigt som du har en helhetssyn på kommunen.

Du är drivande, resultatinriktad, tydlig och en god kommunikatör. Du är en stark beställare och säkerställer fungerande leveranser och goda relationer till SOLTAK AB.

För framgång i befattningen krävs verksamhetsperspektiv, entreprenörskap och eget driv, likväl som förmågan att se alla intressenters behov. God kommunikationsförmåga i tal och skrift i både svenska och engelska, samt en pedagogisk läggning är andra värdefulla kompetenser. Eftersom arbetsuppgifterna kräver självständighet likväl som samarbete med andra är det en förutsättning att båda dessa förmågor finns.

Gedigen erfarenhet inom IT-området är ett krav. Arbetslivserfarenhet från en politisk styrd organisation samt erfarenhet som projektledare är meriterande.

Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kan komma att genomföras på aktuella kandidater. Registerkontroll görs på den som blir aktuell för tjänsten.

B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer att ske kontinuerligt under ansökningstiden där vi under denna rekryteringen tagit ställning till rekrytering- och marknadsföringskanaler. Därmed undanber vi vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde snarast med hänsyn till eventuell uppsägningstid.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A833851
Sista ansökningsdag:2019-01-06

Kontaktpersoner

Lena Palm
Kommunchef
0520-65 95 04
lena.palm@lillaedet.se

Anna Gedda Kööhler
Vision
0520-42 29 13
visionilillaedet@gmail.com

Pia Ahlberg
SSR
akademssrle@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »