Lilla Edets kommun - startsida

Speciallärare, Lilla Edets Kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Till Fuxernaskolan söker vi nu en speciallärare som vill göra skillnad och vara med och forma framtiden, stämmer detta in på dig så tveka inte med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Höga förväntningar på våra elever innebär att vi inte har någon acceptans för att vissa elever, eller grupper av elever, halkar efter. Vi förväntar oss att alla elever kan göra bra ifrån sig. Genom en stimulerande undervisning som sätter elevens lärande i fokus, med rätt stöttning och med motivationshöjande undervisning förbereds elever för nästa steg i sin lärandeutveckling och görs redo för kommande stadier. Som professionella pedagoger ser vi vårt lärandeuppdrag som den viktigaste komponenten för att våra elever ska lyckas.

Genom vår undervisning kommer alla elever nå så långt det är möjligt. Håller du med?
Varmt välkommen med din ansökan och bli en del av vårt glada, entusiastiska och professionella team!

Din roll som speciallärare innebär att du arbetar tätt tillsammans med klasslärare, specialpedagog, elevhälsan och rektor, där du med din specialpedagogiska kompetens stödjer eleverna. Du bidrar till att utveckla den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande samt skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Arbetet innebär stöd till grupper av elever där målet är att hitta strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Skolan är vackert belägen i centrala Lilla Edet med utsikt över Göta älv och har cirka 450 elever. F-6 och 7-9 är uppdelade i olika byggnader med ett gemensamt uppehållsrum, där elever och personal på ett naturligt sätt möts på undervisningsfri tid.

Du leder och stimulerar eleverna i sitt lärande och sin personliga utveckling på ett konstruktivt och inspirerande vis utifrån deras egna förutsättningar. Du planerar, genomför och följer upp undervisningen med den enskilda
eleven i centrum. I det övriga dagliga arbetet bidrar du aktivt med att stödja och motivera eleverna i deras utveckling både socialt och kunskapsmässigt.

Hos oss kommer du erbjudas ett stimulerande arbete tillsammans med elever, föräldrar och kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad speciallärare/specialpedagog som kan bidra med fördjupad kunskap om elevers lärande både vad gäller matematik och språk-, läs- och skrivutveckling. Alternativt är du legitimerad lärare med specialpedagogisk utbildning eller läser för att bli legitimerad och behörig speciallärare/specialpedagog. Du har social kompetens och är självständig med ansvarskänsla. Vi förväntar oss öppenhet och ett stort engagemang för uppdraget. Det skall finnas en vilja att utvecklas tillsammans med övriga kollegor på skolan. Du skall ha lätt för att samarbeta och vana från IT.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Augusti 2019
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A854985
Sista ansökningsdag:2019-03-28

Kontaktpersoner

Junita Eklund
Rektor
Junita.Eklund@lillaedet.se

Fredrik Berggren
Lärarnas Riksförbund
lillaedet@lr.se

Annika Liljemark
Lärarförbundet
lararforbundet@lillaedet.lararforbundet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »