Lilla Edets kommun - startsida

1:e socialsekreterare Barn och Familj, Lilla Edets Kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 800 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Vår socialtjänst är indelad i fyra olika enheter. Enheten för Barn och Familj omfattar utredning, uppföljning, placering, familjehem och familjerätt. På enheten är vi 13 socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare. Vi värdesätter ett kvalitativt socialt arbete, med ett gott bemötande och en rättssäker process. Vi jobbar intensivt med att utöka barns delaktighet och med att implementera barnkonventionen. Detta gör vi bland annat genom återkommande tematräffar och diskussionsforum.

Vi arbetar sedan flera år tillbaka intensivt med att skapa en god arbetsmiljö av två skäl, det ena är att man ska må gott när man jobbar hos oss, den andra för att vi har en övertygelse om att mår man gott på sin arbetsplats gör man ett mer kvalitativt socialt arbete. För att möta medborgarnas, personalens och lagstiftarens krav på ett så effektivt sätt som möjligt har vi valt att arbeta LEAN-inspirerat. Detta möjliggör bättre överblick, minskad stress, delat ansvar och högre kvalité.

Vi har som mål att bli Sveriges bästa socialtjänst! Vill du vara med att hjälpa oss utvecklas, skicka in din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Då enheten har två 1:e socialsekreterare så fungerar du som närmsta arbetsledare för halva gruppen.

I dina arbetsuppgifter ingår metodstöd och ärendehandledning, fördela ärende, ansvara för rättssäkerhet, vara föredragande i Förvaltningsrätten och att introducera nya medarbetare.

Du kommer ansvara för personal som arbetar med utredning, placerade barn och som familjehemssekreterare. Din kollega ansvarar för personal som arbetar med utredning, placerade barn och familjerätt. Tillsammans med din närmsta kollega och övriga 1:e socialsekreterare utveckla och vidhålla intern samverkan. Tillsammans med enhetschef utveckla rutiner och hålla i gruppmöten.

Inom gruppen av 1:e socialsekreterare ligger även ansvaret gällande VIN, Barnahus, Familjebaserat arbete etc.

Kvalifikationer

Vi söker en tydlig och kunnig socionom som har förmågan att behålla lugnet, förmedla kunskap och finnas tillhands för de olika socialsekreterarna.

Vi söker dig som lockas av utveckling och som vill vara med att forma vår verksamhet med barnet i fokus.

Du behöver kunskap i nya BBiC, om arbete med familjehem. Kunskap i Treserva är meriterande

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Vi ser helst att du tillträder din tjänst så snart som möjligt.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A856752
Sista ansökningsdag:2019-03-24

Kontaktpersoner

Annette Alexandersson
Enhetschef
0520-65 96 13
annette.alexandersson@lillaedet.se

Laila Mällinen
1:e socialsekreterare
0520-659802
laila.mallinen@lillaedet.se

Pia Ahlberg
SSR
akademssrle@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »