Lilla Edets kommun - startsida

Personalstrateg till Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.


Har du nischad erfarenhet av HR, men vill arbeta bredare? Vill du ha koll på det mesta? Trivs du i en omväxlande vardag? Vill du vara med och påverka i nära samarbete med cheferna? Ta tillfället i akt och sök tjänsten för att bli en viktig del av Lilla Edets kommuns personalavdelning!

Arbetsuppgifter

Som personalstrateg hos oss är du en viktig kugge i vår kommunövergripande personalavdelning. Vårt HR-team består av fyra personalstrateger och en personalchef – devisen för oss är att de personalpolitiska arbetsgivarfrågorna ska medverka till att kommunen är en attraktiv arbetsgivare och att alla medarbetare har förutsättningar för att göra ett bra jobb i en hållbar arbetsmiljö som präglas av trivsel och påverkansmöjligheter.

Genom att bistå kommunens chefer med vår kompetens och erfarenhet bidrar vi till att genomföra förändringar som leder till att verksamheterna når sina mål. Lilla Edets kommun befinner sig i en spännande period av expansion och förändring. Kom och realisera dina HR-ambitioner hos oss!

Dina arbetsuppgifter som personalstrateg spänner över hela HR-området och innefattar bland annat:

• Ledarutveckling
• Kompetens- och personalförsörjning
• Samverkan
• Arbetsmiljö
• Hälsofrågor och rehabilitering
• Förhandlingar
• Jämställdhet och jämlikhet
• Lönebildning
• Lag- och avtalstolkning
• Personaluppföljning

Du initierar och utvecklar framgångsrika HR-processer som stöttar cheferna i deras vardag, där du både kommer arbeta strategiskt och operativt. Operativt kommer du att ha ett närmare samarbete med ett par av kommunens verksamheter, där du agerar kontaktperson, samtidigt som du kommer ha det strategiska huvudansvaret för vissa av våra HR-processer. Vilka områden beror på ditt intresse och din kompetens. Dialog och samverkan är viktiga ledord i ditt och vårt arbete tillsammans, men du har också förmågan att agera självständigt och du vet när du behöver göra det.

Då vi är ett relativt litet HR-team delar vi kunskap prestigelöst, stöttar och utvecklar varandra. För att du ska trivas hos oss erbjuder vi dig kontinuerlig kompetensutveckling i olika former, utmanande arbetsuppgifter, eget ansvar och stora påverkansmöjligheter. Hos oss roterar uppdragen, vilket vi ser är utvecklande för både professionen och organisationen.

Du vet att kommunikation och HR går hand i hand. Därför är det viktigt att du är bekväm med att uttrycka dig i tal och skrift och kan anpassa budskapet till åhöraren eller läsaren. Du tycker t ex det är stimulerande att planera och hålla i utbildningar för chefer och fackliga ombud.

På vår arbetsplats bryr vi oss och vi har kul! Vi ser fram emot att ta del av dina erfarenheter och garanterar att vi kommer ha ett gott utbyte av varandra.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom HR eller annan akademisk utbildning vi bedömer lämplig. Du har några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete med goda kunskaper inom arbetsrätt, helst kopplad till den kommunala sektorn. Det är meriterande om du har arbetat med rehabilitering, arbetsmiljö- och hälsofrågor.

Rollen som arbetsgivarföreträdare är självklar för dig och du har god förståelse för hur parterna på arbetsmarknaden samverkar. Du har tidigare medverkat i förhandlingar.

Som person är du självgående, strukturerad och drivande med förmåga att samverka på olika nivåer inom organisationen. Du är intresserad av och har god förståelse för mellanmänskliga relationer och du har känsla för etik och personlig integritet. Din livsinställning överlag är positiv som utgångspunkt och du fokuserar att finna lösningar, istället för problem.

Du är lyhörd för verksamhetens behov och tar egna initiativ och kan planera ditt arbete efter vad som behöver göras först. Du har en coachande förmåga och konsultativa färdigheter för att hjälpa till att driva förändring och utveckling i organisationen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Verkar det här stämma med dina förväntningar på ett spännande och stimulerande HR-jobb? Tveka inte utan skicka in din ansökan redan idag då intervjuer kommer ske löpande under ansökningsperioden!

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde snarast med hänsyn till eventuella uppsägningstider.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi i Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess, ber vi dig skicka in din ansökan digitalt, där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A802517
Sista ansökningsdag:2018-08-24

Kontaktpersoner

Marianne Piiroinen
Personalchef
0520-65 95 30
marianne.piiroinen@lillaedet.se

Andreas Nyhus
Personalstrateg
andreas.nyhus@lillaedet.se

Anna Gedda Kööhler
Vision
0520-42 29 13
visionilillaedet@gmail.com

Pia Ahlberg
SSR
0520-659658
akademssrle@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »