Lilla Edets kommun - startsida

Plan- och expolateringschef, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 800 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har ett brett uppdrag. Vi arbetar med fysisk planering, kommunalteknisk service och som tillstånds- och tillsynsmyndighet. Våra uppdrag kommer från kommunstyrelsen, tekniska nämnden och miljö- och byggnämnden. Vi organiserar oss efter de uppgifter vi skall lösa och samarbetar brett såväl inom förvaltningen som inom kommunen och med våra samarbetspartners.

Arbetsuppgifter


Som plan- och exploateringschef kommer du att ansvara för all fysisk planering såväl strategisk planering som detaljplanering. Du kommer också att ansvara för arbetet med kommunens geografiska information.

Vi har idag har flera utmanande uppdrag som vi arbetar med. Det största uppdraget är att driva planeringen och utbyggnaden av södra Lödöse där befintliga Lödöse ska byggas ihop med området kring tågstationen.

Vi arbetar ständigt med att vidareutveckla vår landsbygd och våra befintliga tätorter där fortfarande stor outnyttjad potential finns.

Utöver planeringsarbete kommer du också att ansvara för arbetet med kommunens GIS och geodata.

Kvalifikationer


Vi söker dig som:

• Har en högskoleexamen inom samhällsbyggnad, fysisk planering, arkitektur, landskapsarkitektur eller annan relevant utbildning med flerårig erfarenhet av att leda komplex planering.

• Har en blick för de nyttor som planeringen syftar till med god kunskap om genomförandeekonomi.

• Är en van beställare av konsulttjänster och en coachande arbetsledare för dina medarbetare.

• Innehar B-körkort

Vår nästa Plan- och Exploateringschef har utöver ovan ställda krav en gedigen kunskap inom fysisk planering, arkitektur och gestaltning av det offentliga rummet. Du är skicklig på metoder och verktyg för förankring och dialog. Du har en klar bild av digitaliseringens möjligheter inom vårt arbetsområde.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse med hänsyn till eventuella uppsägningstider.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkra rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A745967
Sista ansökningsdag:2018-02-18

Kontaktpersoner

Anna Stenlöf
Förvaltningschef samhällsbyggnadsförvaltningen
0520-65 96 60
anna.stenlof@lillaedet.se

Bertil Nylen
Vision
0520-422913
visionilillaedet@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »