Lilla Edets kommun - startsida

Receptionist/ administratör till Socialtjänsten, Lilla Edets Kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Vår socialtjänst är indelad i fem olika enheter med ca 50 medarbetare. Vi har en gemensam reception/ administration som består av 4 medarbetare. Vi värdesätter ett kvalitativt socialt arbete, med ett gott bemötande och en rättssäker process. Vi arbetar sedan flera år tillbaka intensivt med att skapa en god arbetsmiljö av två skäl, det ena är att man ska må gott när man jobbar hos oss, det andra för att vi har en övertygelse om att mår man gott på sin arbetsplats gör man ett mer kvalitativt socialt arbete. Vi har som mål att bli Sveriges bästa socialtjänst.

Arbetsuppgifter

Som socialadministratör/receptionist tar du emot besökare, svarar i telefon, registrerar handlingar som inkommer till receptionen samt hanterar övriga förekommande administrativa arbetsuppgifter såsom arkivarbete, beställningar och posthantering.
Du arbetar även med ekonomiadministrativa arbetsuppgifter inom socialförvaltningens verksamheter som bland annat består av återsökning av migrationsmedel, fakturahantering, in- och utbetalningar, bokföringsordrar, avstämningar, kontakt med andra myndigheter, gallring, statistik och annan administration i Treserva. Medarbetarna i administrationsgruppen har ett nära samarbete med socialtjänstens samtliga medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst avslutad gymnasieutbildning samt erfarenhet av att arbeta med administration inom offentlig sektor/verksamhet. Högskoleexamen inom samhällskunskap och/eller utbildning inom administration samt erfarenhet av receptionsarbete är meriterande. För detta arbete krävs god datorvana i Excel och Word samt att du har lätt för att lära dig nya system. Är du bekant med verksamhetssystemet Treserva är det också en merit. God svenska i såväl tal som skrift krävs.

Vi söker dig som vill arbeta i en lustfylld organisation i ett högt tempo och med duktiga medarbetare. Du är noggrann och strukturerad, har ett eget driv och tar ansvar för dina uppgifter på ett självständigt sätt. Du har en väl utvecklad känsla för service och bemötande som är A och O i vår verksamhet. Då du i arbetet möter människor i utsatta situationer behöver du vara kommunikativ och lyhörd samt ha en fallenhet för att hitta kreativa lösningar i tidvis svåra möten. Du har tidigare erfarenhet av att möta personer i utsatta situationer.
Körkort krävs.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A824573
Sista ansökningsdag:2018-11-16

Kontaktpersoner

Pernilla Sundemar
Verksamhetschef
0520-65 96 73
Pernilla.Sundemar@lillaedet.se

Pia Ahlberg
SSR
akademssrle@gmail.com

Nils Lundgren
Vision
0520-65 96 03
nils.lundgren@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »