Lilla Edets kommun - startsida

Riskklassning

För att ta reda på hur många kontrolltimmar en livsmedelsanläggning behöver per år görs en riskklassning enligt Livsmedelsverkets vägledninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Livsmedelsanläggningarna delas in i riskklasser beroende på typ och omfattning av livsmedelshantering. Hantering av rått kött eller oförpackade livsmedel kan medföra större risk för ohälsa än hantering av bröd eller förpackade livsmedel. Generellt gäller att större risker för ohälsa ställer högre krav på hantering, hygien, temperatur, kontroll med mera.

Vid klassificeringen tar inspektörerna även hänsyn till om de livsmedel som hanteras ska serveras till känsliga konsumentgrupper till exempel barn, äldre och allergiker.  

Riskklass Typ av verksamhet
Mycket låg risk Baka, servera kanelbullar, sälja godis, värma upp färdigmat för direktförsäljning
Låg- och mellanrisk Grädda våfflor, servera kokt/grillad korv, göra sallad/smörgåsar, sälja kulglass, sälja förpackade livsmedel som kräver kylförvaring, tillaga fisk
Hög risk Grilla hamburgare, tillaga spagetti och köttfärssås
Senast uppdaterad: 2016-05-10
Sidansvarig: Jennie Jörgensen

Kontakt

Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »