Lilla Edets kommun - startsida
Kommunalråd Peder Engdahl

Julia Färjhage (C)

Lilla Edet är en fantastisk kommun. Vi har ett rikt föreningsliv med många engagerade eldsjälar som vill vara med och utveckla vår kommun. Vi har en fantastisk natur med Svartedalens djupa skogar, älvdalens böljande vidder och vackra sjöar i alla delar av kommunen.

Vi har ett framstående kulturarv med Lödöse museum som främste fanbärare. Vi har många och engagerade företagare. En fantastisk äldreomsorg med engagerad personal och i skolan finns duktiga lärare och pedagoger som brinner för barnen och undervisningen.

Vi ska inte nöja oss med mindre än det bästa


Men vi har också problem i kommunen. Skolresultaten är sammantaget för låga, miljöarbetet har kommit på efterkälken, företagsklimatet behöver förbättras, ungdomsarbetslösheten är på tok för hög och kommunens ekonomi visar röda siffror.

Jag är övertygad om att vi kan vända utvecklingen i Lilla Edet och att vi kan bli bättre på att använda våra tillgångar för att lyfta kommunen.

Skolan måste bli bättre


En av nycklarna för att ta Lilla Edet framåt är att lyfta skolan. Det kräver ett medvetet och tydligt fokus på den enskilde elevens förmågor och möjligheter. Med tydliga mål, långsiktig planering och gemensamt arbete där vi tar tillvara pedagogernas kunskap och engagemang har vi alla förutsättningar att lyfta Lilla Edet till en skolkommun i framkant.

Miljösatsningar för framtiden


Lilla Edet har varit känt som en föregångskommun inom miljöarbete. Under de senaste åren har vi dock tappat fart och istället hamnat på efterkälken. Ett aktivt miljöarbete är en förutsättning för att klara de framtidsutmaningar vi står inför, men är också viktigt för att göra Lilla Edet känt och stärka vår attraktivitet och konkurrenskraft. Jag vill leda Lilla Edet tillbaka till att vara en ledande miljökommun i Västsverige.

Jobbskaparna


Att vi har ett gott företagsklimat är A och O för kommunens utveckling - för arbetstillfällen, skatteintäkter, utveckling och inflyttning. Det är också avgörande för att vi ska komma till rätta med vår alldeles för höga ungdomsarbetslöshet. Med fokuserat och kundorienterat arbete kan kommunen lyfta sig och bli en etableringskommun i Göteborgsregionens arbetsmarknadsområde där företagarna trivs och vill vara med och utveckla vår kommun.

Ekonomi i balans


Kommunens ekonomi visar röda siffror. Vi måste självklart ta ansvar för kommande generationer och se till att ha en ekonomi i balans. Genom mer samarbete och långsiktig planering ska vi ta tillvara kommunens resurser bättre.

Trygg omsorg


Vi ska vara stolta över en fin äldreomsorg men vi får inte luta oss tillbaka. Framtidsutmaningen ligger främst i att vara en attraktiv arbetsgivare som även fortsatt kan attrahera kunnig och engagerad omsorgspersonal.

Möjligheter i hela kommunen


Vår styrka ligger i mångfalden i kommunen och därför behöver det vara attraktivt att leva och bo i alla delar av kommunen. Ett bra sätt att bevara våra vackra öppna landskap är att använda de lokala böndernas råvaror i maten i kommunens skolor och äldreomsorg. Då ser vi samtidigt till att våra barn och äldre får mat av hög kvalitet - mat som är producerad med högt djurskydd, höga miljökrav och är fri från gifter och antibiotika.

Tillsammans tar vi Lilla Edet framåt


Ensam är sällan stark. Men tillsammans kan vi försätta berg. Det låter kanske klyschigt, men min övertygelse är att det är så vi tar Lilla Edet framåt. Det finns så mycket kunskap, klokskap, entreprenörskap och stolthet i kommunen. Om vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål - då och först då - kan vi få till stånd verklig förändring och förbättring i Lilla Edet.

Snabbfakta

Född: 1980

Bor: Med man och dotter i Västerlanda

Intressen: På min fritid spenderar jag tid med familj och vänner. Jag tar gärna en paus genom en picknick i skogen, en segeltur på havet eller en fika i slalombacken.

Politiska hjärtefrågor: Utbildning, miljö, jämställdhet, jobb och utveckling i kommunen.

Senast uppdaterad: 2017-03-15
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »