Lilla Edets kommun - startsida

Fakturor från kommunen

Har du fått en faktura från Lilla Edets kommun? Här hittar du information om hur du betalar via e-faktura och autogiro.

Längst ner på fakturan finns en inbetalningstalong med det bankgironummer som betalningen ska sändas till, samt ett OCR-nummer som ska anges i samband med betalningen.

Bankgiro


Bankgiro 569-2041 gäller för fakturor för renhållning och VA.
Bankgiro 5259-4686 gäller för fakturor för barn- och äldreomsorg samt övriga fakturor.

E-faktura


Har du barn på kommunens förskolor? Eller använder du dig av kommunens äldreomsorgtjänster? Då kan du - eller du som är anhörig - betala fakturorna för dessa tjänster via internetbank.

Med e-faktura sker betalningarna alltid på rätt sätt eftersom alla uppgifter är ifyllda när du erhåller e-fakturan. Du slipper därför registrera uppgifterna manuellt och godkänner betalningen med ett enkelt knapptryck.

Du anmäler dig till e-faktura via din internetbank. När du har fått en ny faktura får du ett meddelande i din internetbank. Information om betalda fakturor ligger kvar i 18 månader. Om du byter bank måste du göra en ny anmälan för e-faktura från Lilla Edets kommun i din nya internetbank.

Det går utmärkt att kombinera autogiro och e-faktura. I internetbanken fungerar e-fakturan då som specifikation på vad som kommer att betalas.

När du är anmäld till e-faktura får du inte längre någon pappersfaktura med posten. Om du däremot missar att godkänna din e-faktura via din internetbank skickar Lilla Edets kommun ut en betalningspåminnelse i pappersform.

Är du intresserad av e-faktura, men ännu inte anslutit dig till en internetbank, kontakta då din bank så hjälper de dig. Tjänsten kostar ingenting.

Betalning via autogiro


Du kan ansöka om att betala fakturor via autogiro genom att fylla i blanketten autogiroanmälan. Du hittar blanketten till höger. Den ifyllda blanketten skickas till:  

Lilla Edets kommun
Ekonomiavd.
Svarspost
Kundnummer 20044625
46380 LILLA EDET

Istället för frimärke, skriv: "Mottagaren betalar portot".
 

Fakturafrågor


Har du frågor om en faktura ska du i första hand vända dig till den som angivits som referens på fakturan. Kontaktuppgifter finns på fakturan.
Senast uppdaterad: 2018-01-31
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »