Lilla Edets kommun - startsida

Lotteritillstånd

Enligt lotterilagen får endast ideella föreningar lov att anordna lotterier i Sverige. Planerar din förening att anordna ett lotteri i Lilla Edets kommun kan du läsa här om vilka tillstånd som krävs och hur ni går tillväga för att ansöka.

I de flesta fall krävs tillstånd för att arrangera ett lotteri. Det beror dock på hur stort lotteri föreningen arrangerar. Som exempel behöver din förening inte ansöka om lotteritillstånd i samband med tillställningar inom slutna sällskap, exempelvis en julmarknad som föreningen själv ordnar eller deltar i. Det finns två typer av lotteritillstånd att söka.

Registrering av lotteri (§17)


Den här formen av lotteri är vanligast och innebär att din förening får ett lotteritillstånd som varar i tre år. Omsättningen får inte överstiga 800 000 kronor och en lotteriföreståndare måste utses. Lotteriföreståndarens uppgift är att se till att lotteriet sköts korrekt och att inkomsten under försäljningsperioden redovisas. Priset för registreringen är 300 kronor.

Tillfälligt tillstånd för lotteri (§16)


Ska din förening ordna ett stort lotteri där omsättningen överstiger 800 000 kronor, behövs ett tillfälligt lotteritillstånd. Tillståndet gäller i tre månader och kostar 300 kronor.

Ansökan


För att ansöka om lotteritillstånd är du välkommen att vända dig till Lilla Edets kommun och vår lotteriansvarige. Kontaktuppgifter hittar du i kontaktrutan till höger. Den färdiga ansökan skickas sedan till Lilla Edets kommun, 463 80 Lilla Edet. Tänk på att vi behöver ha din ansökan senast två månader före planerad start av lotteri. 

 

Senast uppdaterad: 2012-03-23
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »