Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-03-11
Senast uppdaterad: 2016-03-11

Fotbollsfest på Strömsvallen

Vädret till trots var det många supportrar på plats.

I snöblandat regn spelades i söndags matchen mellan Ljungskile SK och Syrianska FC på Strömsvallen i Lilla Edet. Trots vädret fanns det runt 500 supportrar till lagen på plats. Matchen slutade 0-1 och Syrianska FC tog hem segern.

I söndags var första gången som Ljungskile SK spelade en tävlingsmatch på elitnivå i en annan kommun. Det var genom ett samarbete mellan Ljungskile SK, Kultur och fritid, Lilla Edets kommun och de lokala kompisklubbarna Edet FK, Lödöse Nygård IK och Hjärtums IS som matchen på Strömsvallen möjliggjordes.

— Trots snöfall och töväder blev cupmatchen en stor fotbollsfest med mycket publik och god stämning precis som vi önskat!, säger Lars Almén, klubbutvecklare i Ljungskile SK.

För de som hejade på Ljungskile SK blev matchen ingen succé men trots det var det många glada miner. En av Ljungskile SK:s supportrar var Henrik Ask som åkt från Lane i Vänersborgs kommun för att se matchen:

— Det var trevligt att gå på match i Lilla Edet och på Strömsvallen även om vädret var nästintill sämsta tänkbara. Ett stort beröm till de som fixade iordning planen under dagen - den såg mycket fin ut! Hela arrangemanget var mycket trevligt och jag hoppas många Lilla Edet-bor uppskattade den kvalité det var på spelet och att de i sommar åker den korta resan till Ljungskile för att fortsätta följa laget och se på svensk elitfotboll.

Alexander Mellqvist, Lilla Edet-bo och spelare i Ljungskile SK.

Lilla Edet-bo på planen


Under matchen fick Lilla Edet-borna se en av sig själva på planen, i och med Alexander Mellqvist. Vanligtvis spelar Alexander som mittback eller central mittfältare men i söndagens match fick vi se honom i toppen. En som hejade från sidan var Alexanders mamma, Gun Mellqvist som arbetar som kostchef i Lilla Edets kommun:

— Det är alltid roligt att få se sina barn och barnbarn på olika fotbollsarenor. Som mamma i en fotbollsfamilj lever du dig verkligen in i fotbollen. En extra speciell känsla och stolthet var att idag få se Alexander på Strömsvallen där han en gång startade med fotbollen.

På grund av vädret var det full fart under förmiddagen med att ställa iordning planen inför matchen.

En av de som kämpade hårt med att hålla planen iordning inför matchen var Daniel Johansson, anläggningsarbetare i Lilla Edets kommun.

Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »