Lilla Edets kommun - startsida

Kontaktperson

Lilla Edets kommun söker dig som är intresserad av att bli kontaktperson/kontaktfamilj. En kontaktpersons viktigaste uppgift är att fungera som ett personligt stöd och att hjälpa till på olika sätt. Det kan till exempel vara att underlätta för personen att söka utbildning, arbete eller bostad och hjälpa till att få en meningsfull fritid. Du kan vara kontaktperson/kontaktfamilj åt både barn och vuxna.
 
Det finns även möjligheten för familjer att fungera som ett stöd genom att vara kontaktfamilj. Som kontaktperson eller kontaktfamilj finns du/ni till för en person antingen en kortare eller längre tid. Du/ni som är intresserade av att ställa upp som kontaktperson eller kontaktfamilj är välkommen att fylla i en intresseanmälan längre ner på sidan så tar vi kontakt med dig. 

Är du/ni intresserad av att bli kontaktperson eller kontaktfamilj?


Då är ni/du välkomna att kontakta oss genom att göra en intresseanmälan via webben så ringer vi tillbaka till er. Därefter bokas ett besök där vi träffas och pratar kring hur det kan vara att vara kontaktperson eller kontaktfamilj. Om vi sedan är överens om att gå vidare inleds en utredning som bland annat innebär en intervju med dig/er i fokus.

Vi begär också in utdrag ur polis- och socialregister. En plan görs sedan tillsammans med socialsekreterare, den som behöver kontaktperson/kontaktfamilj samt den blivande kontaktpersonen/kontaktfamiljen. Det sker regelbundna uppföljningsträffar och vid behov kan stöd och hjälp ges till kontaktpersonen/kontaktfamiljen.

Ersättning


Att vara kontaktperson/kontaktfamilj betyder inte att du blir anställd i kommunen, utan du har ett uppdrag. Uppdraget innebär att du får ett arvode. Lilla Edets kommun följer Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) rekommendationer om ersättning. Vill du veta mer om ersättningen, gå in på SKLlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där finns information om aktuella belopp i cirkulär som ges ut årligen.

Är du/ni intresserade av att bli kontaktperson/kontaktfamilj?


Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig/er och ger mer information om de olika sätt det går att hjälpa till på.
Intresseanmälan *

Kontaktuppgifter *
Personuppgiftsfråga


 

 

 
Senast uppdaterad: 2017-03-16
Sidansvarig: Julia Domby

Kontakt

Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »