Lilla Edets kommun - startsida

Sommarlovskort - fria resor med kollektivtrafik för unga

Sommaren 2018 får du som går ur årskurserna 6-9 i grundskolan eller år 1-2 i gymnasiet fria resor med kollektivtrafiken. Sommarlovskorten är ett statligt beslut.

Vem får kortet?

Du som går ur årskurs 6, 7, 8, 9 i grundskolan, grundsärskolan och första eller andra årskurs på gymnasiet eller gymnasiesärskolan kommer att få ett sommarlovskort.

 

Hur får jag mitt kort?

Du som går på Tingbergsskolan, Fuxernaskolan, Ryrsjöskolan eller Strömsskolan kommer att få ditt sommarlovskort via skolan.

 

Du som är folkbokförd i Lilla Edets kommun och går på friskola här eller i en annan kommun eller på gymnasiet hämtar ut ditt kort i Medborgarservice i kommunhuset i Lilla Edet mellan 17 maj och 25 juni.

 

Går du i gymnasiet kan du själv hämta ut ditt sommarlovskort om du har giltig legitimation med dig. Det går också bra att en vårdnadshavare hämtar kortet, mot uppvisande av gilitig legitimation.

 

Går du i grundskolan måste en vårdnadshavare med giltig legitimation kvittera ut sommarlovskortet. Eleven måste då inte följa med. Glöm inte att skriva på kortet på baksidan.

 

Se Medborgarservice öppettider.

Var gäller kortet och i vilken trafik?

Kortet är personligt och har ”regionen runt”-giltighet och gäller dygnet runt under hela sommarlovet från 1 juni till och med 31 augusti. Kortet är aktiverat och klart att användas när du får det.

Läs mer om sommarlovskortet på Västtrafik.se. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Vad gäller om jag saknar personnummer?

Alla elever i årskurserna nämnda ovan omfattas av satsningen med sommarlovskort. Är du bosatt i Lilla Edets kommun så får du sommarlovskortet oavsett om du har personnummer eller inte.

Registrera gärna ditt kort på ”Mina sidor” på Västtrafik

Glöm inte att registrera ditt kort via ”Mina sidor” hos Västtrafik. Då kan du spärra ett borttappat kort och få ut ett nytt ersättningskort som gäller under samma period. Är du under 15 år måste en vårdnadshavare registrera kortet. 

Vad händer om jag har tappat mitt kort?

Har du registrerat kortet på ”Mina sidor” på Västtrafik så kan du spärra kortet. Då kan du också få ett ersättningskort från Västtrafik som gäller under samma period. Vill du ha hjälp eller har frågor, vänd dig till Västtrafiks kundtjänst 0771-41 43 00. 

  

Statligt beslut

Erbjudandet, som är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna, möjliggörs genom ett statligt stöd under tre år 2018-2020.

Senast uppdaterad: 2018-05-18
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »