Lilla Edets kommun - startsida

För föräldrar

Här kan föräldrar och andra vuxna hitta information om bibliotekens utbud och verksamhet för barn och unga.

På barnavdelningen hittar du böcker för alla åldrar. För de minsta finns pekböcker och bilderböcker och för den som precis lärt sig läsa finns en särskild "börja läsa-hylla". Här finns också böcker för barn som kommit igång med sin läsning men också högläsningsböcker och faktaböcker.

Föräldrahylla

Biblioteket i Lilla Edet har en föräldrahylla med bland annat böcker om barnets utveckling, sjukdomar och matlagningsböcker.
 

Brett utbud

Bra att veta är att biblioteket har engelska böcker, lästräningsböcker och böcker med cd-skiva så att man både kan läsa och lyssna. Biblioteket har också ljudböcker för barn och ungdom. Faktaböcker om till exempel djur, matlagning eller fordon är en stor del av mediautbudet för barn. Ta också en titt på Äppelhyllan som innehåller böcker för barn med funktionsnedsättning.

Böcker på andra språk

Biblioteket har barn- och ungdomsböcker på flera olika språk som till exempel arabiska, persiska och finska. Saknar du böcker på något språk, säg gärna till så beställer vi hem.

De små barnens bok

Genom ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen, biblioteket och BVC får alla nyfödda i kommunen "De små barnens bok". En bok att läsa och bläddra i tillsammans med de små. På BVC får du ett presentkort när barnet är nyfött, som du sedan kan lösa in mot boken på biblioteket.  

TV-spel

Lilla Edets bibliotek har en TV med Playstation 4 med spel för barn och ungdomar. Det är två spel tillgängliga: Fifa16 och Lego Super Heroes. Du får spela i 30 minuter och handkontroller lånas mot lånekort. Föräldrar ansvarar för att barn kan hantera och använda spelet.

Lånekort

Att skaffa lånekort till sitt barn är gratis men målsmans underskrift krävs. På barnböcker är det inga förseningsavgifter. Du kan själv skriva ut en blankett PDFoch ta med till biblioteket eller så vänder du dig till ditt bibliotek för att få hjälp.

Senast uppdaterad: 2017-09-28
Sidansvarig: Camilla Oscarsson
Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »