Lilla Edets kommun - startsida

Höstlov på biblioteket

Temat för det här höstlovet är "läskigt" och vi har massor av roliga aktiviteter för olika åldrar under lovet. Det blir pärlor, skräckskola, Lajv och teater bland annat.

Måndag 29 oktober, kl 13:00

"Det tutar och blinkar" med Johan Anderblad

Johan Anderblad är känd som programledare för Bolibompa och numera författare till böckerna om Bojan som älskar fordon. Nu kan du se hans interaktiva "show" om fordon som tutar och blinkar i Lilla Edet. För barn ca 3-8 år. Fri entré.

 

I samband med Johan Anderblads besök visar räddningstjänsten upp sin stora brandbil och svarar på frågor. Klockan 12:00-13:00, utanför biblioteket. 

Bojan

Bojan-böcker av Johan Anderblad


Tisdag 30 oktober, kl 12-16

Pärla med Pappas Pärlor

Pappas Pärlor känd från sociala medier och TV kommer till Lilla Edets bibliotek och håller i en workshop på temat ”Skräck/läskigt”. Kom och pärla med oss! För alla från 7 år och uppåt.

Onsdag 31 oktober, kl 14-16

”Sanningssökarna” - Lajv

Ett lajv där deltagarna får träffa figurer från världen i Amulett-böckerna som är fyllda av magi och monster. Du ska ta reda på varför varelserna är här och hur de kom hit till biblioteket! Lajv för barn 9-12 år. Anmälan!

 

Torsdag 1 november, kl 15:00-15:45 - Lilla Edets bibliotek

Fredag 2 november, kl 11:00-11:45 - Lödöse bibliotek

Barnteater - Hur långt når Alfons?

Boulevardteatern spelar ”Hur långt når Alfons?” efter en bok av Gunilla Bergström. Alfons funderar på vad en människa är. Hur långt når våra humör, handlingar och hugskott? Var tar själva Alfons slut? Och luften han andas ut? Alfons tankar hittar inget slut… Barnteater för åldern ca 4-8 år. Fri entré.

Fredag 2 november, kl 14:00-16:00

Skräckskola med Camilla Jönsson

Vad är det som är läskigt och varför? Varför gillar vi att bli skrämda av det vi läser och skriver? På Skräckskolan pratar vi bara om skräck och om hur du skriver en riktigt läskig berättelse. Camilla Jönsson har bland annat skrivit ”Svart vatten”, ”Snöängeln” och i höst kommer ”Bottenlös”. Skrivar-workshop för åldern 9-14 år. Anmälan!

Välkomna till biblioteket!  

Senast uppdaterad: 2018-09-24
Sidansvarig: Camilla Oscarsson
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »