Lilla Edets kommun - startsida
Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker

Bibliotek och öppettider

Lilla Edets kommun har två bibliotek, huvudbiblioteket i Lilla Edet och en filial i Lödöse.På biblioteken kan du utöver att låna olika medier även låna dator, använda trådlöst nätverk, göra utskrifter och kopiera. Våra öppettider hittar du i högerspalten.

Lilla Edets bibliotek

Huvudbiblioteket ligger i centrum, i Kulturarenan, med besöksadress Göteborgsvägen 61. Här kan du bland annat låna böcker, ljudböcker, dvd-filmer och tidskrifter, läsa tidningen eller besöka något av våra program.

Lödöse

Filialen ligger i samma lokaler som Lödöse museum och är ett unikt samarbete mellan folkbibliotek och museum. Filialen har en historisk profil med särskild inriktning på barn- och ungdomslitteratur om medeltiden. Lödöse bibliotek samarbetar med föreningar i bygden och bedriver kulturell verksamhet som resulterar i utställningar, författarbesök med mera.

Lödösefilialen byter lokaler

Under perioden 1 juni – 31 augusti kommer Lödösefilialen vara helt stängd på grund av byte av lokaler. Från 1 september är filialen öppet som vanligt på samma adress men då i nya lokaler. 

Biblioteksplan

Allt biblioteksarbete sker med biblioteksplanen som riktlinje. Övergripande mål i planen är bland annat att biblioteket ska vara en mötesplats för alla. Biblioteket ska bland annat jobba språkutvecklande och lässtimulerande och vara en del av det livslånga lärandet.

Kontakta oss gärna

Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på biblioteket.

Senast uppdaterad: 2019-05-02
Sidansvarig: Carina Magnusson
Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »