Lilla Edets kommun - startsida

Låna, beställa och reservera

Med ett lånekort och en pinkod får du tillgång till mängder av böcker, tidningar och tidskrifter - skönlitteratur och facklitteratur för barn och vuxna - i en mängd olika format.

Reservera och låna om böcker


Vill du ha en särskild bok kan du ställa dig i kö genom att reservera den oavsett om den finns inne eller är utlånad. För att reservera en bok måste du ha en pinkod som du får i lånedisken. I bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats loggar du in med lånekorts-/personnummer + pinkod.
 
Med hjälp av pinkoden kan du också se och låna om dina lån. Anslut gärna din e-postadress till ditt bibliotekskonto, så får du förvarning några dagar innan dina lån går ut och meddelande om när du har en reserverad bok att hämta.

Fjärrlån


Om en bok inte finns på biblioteket går det oftast att beställa boken från något annat bibliotek, det vill säga ett fjärrlån. Tänk då på att fjärrlånet har en leveranstid som vi inte kan påverka.

Ett fjärrlån kan också ha en annan lånetid än bibliotekets egna böcker. Om biblioteken saknar någon bok som du tycker borde finnas kan du lämna ett inköpsförslag antingen i lånedisken eller via bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats.
 

Service till studerande


Som student har du ett stort behov av kurslitteratur. I första hand är det bra om du använder dig av det högskole- eller universitetsbibliotek där du studerar. De har en bättre och mer anpassad service till studenter än vad folkbibliotek har.
 
Om du inte hittar din kurslitteratur på ditt högskolebibliotek eller på biblioteken i Lilla Edet kan vi försöka fjärrlåna boken.
Senast uppdaterad: 2016-09-20
Sidansvarig: Camilla Oscarsson
Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »