Lilla Edets kommun - startsida

Dansföreställning med tema rättvisa: Justine (endast för åk. 5 och 6)

Justine är tjejen som fått sitt namn efter engelskans Justice - rättvisa. Justine är speciell. Hon är stark, hon vågar mer än de flesta och hon vet bestämt vad rättvisa är. Hon vet också att du duger som du är. Du är fantastisk och unik och behöver inte vara som alla andra. Att vara olika är bra!

Justine leker med innanförskap och utanförskap. Innanförskap kan vara att ingå i en grupp, höra till, men också att ha kontakt med sig själv. Går det att vara utanför gruppen men ändå känna ett innanförskap? Hon undersöker vad frihet kan vara. Kanske är det motsatsen till struktur, organisation och system?

Visst måste det väl finnas olika sätt att leva sitt liv, vara och klä sig på! Med humor, men också med djup och respekt tar detta nya dansverk livet på allvar. Alla har rätt att vara som de är. Och rättvisan måste vinna! 

Koreografen Charlotta Öfverholm har tillsammans med scenografen Elle Kunnos de Voss skapat ett rum där fantasin får utrymme, där var och en är unik och hjälper oss att vilja skipa rättvisa.

En del av Kulturveckan som pågår i Lilla Edets kommun under vecka 17.

Datum: 26 april 2017
Tid: kl 10:15
Plats: Strömsskolan
Arrangör: Lilla Edets kommun
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »