Lilla Edets kommun - startsida

Familjesöndag - Lär dig tälja

Slöjdklubben Lövet kommer på besök. Är du i åldern 6-17 år och tycker det är roligt att tälja, eller är du nyfiken på att prova? Då är det här en dag för dig!

Slöjdklubben Lövet lär dig hur man täljer, och du får lite tips för att du lättare skall kunna hitta material ute i naturen när du är ute på dina fritidsaktiviteter. Passa på att prova tillsammans med Tord Andersson och de andra från Lövet under dagen.


Gratis, ingen föranmälan krävs.


Material finns på plats och knivar finns att låna men har du en bra täljkniv så ta gärna med dig den.

Arrangeras i samarbete med föreningen Slöjd och Konsthantverk kring Älven.


Gå med i Slöjdklubben:


I höst kommer Slöjdklubben Lövet att starta med en ny barngrupp i Lödöse. Där kan du som är intresserad bli medlem och vara med på onsdagskvällar och slöjda. Man täljer och provar även på lite annan slöjd som till exempel luffarslöjd, tovning och plåtslöjd. Mer information finns på museet på Familjedagen, eller kontakta Tord Andersson på Slöjdklubben Lövet på telefon 070 - 151 23 47.


Slöjdklubben Lövet - en del av Hemslöjden Slöjdklubben Lövet är en ungdomsavdelning i föreningen Slöjd och konsthantverk kring älven, som håller till på Hedevägen i Lödöse.

Slöjdklubben är Hemslöjdens rikstäckande verksamhet där barn mellan 6 och 17 år får utforska hemslöjdens spännande material och verktyg.

Verksamheten finns i hela landet och består av lokala klubbar, med mellan fem och tolv barn i varje grupp. En specialutbildad handledare visar materialens möjligheter och lockar fram barnens naturliga upptäckarglädje och kreativitet.


I Västra Götaland drivs slöjdklubbarna av slöjdklubbshandledare och Slöjd i Väst i samverkan med Älvsborgs läns hemslöjdsförbund, Göteborgs o Bohusläns Hemslöjdsförening, Skaraborgs Hemslöjdsförening, samt Studieförbundet Vuxenskolan och Kulturskolan.

Datum: 26 augusti 2018
Tid: kl 12:00
Plats: Lödöse museum, Museivägen 1
Arrangör: Lödöse museum i samarbete med Föreningen Slöjd och Konsthantverk kring Älven
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »