Lilla Edets kommun - startsida

Konsert: Fiol x 2!

Välkommen på konserten Fiol x 2 med Duo Nord som består av Rikard Nord och Rose-Marie Björklund! Det bjuds på ett blandat program av klassisk musik och svensk folkmusik.
 
Rikard Nord, född 1988 i Stockholm, är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg samt musikkonservatoriet i Verona, Italien. 2013 vann han tävlingen "Giovani solisti" vilket ledde till ett solistframträdande i Mendelssohns violinkonsert med Orchestra dell'arena di Verona. Rikard har även placerat sig på tredje plats i "Antonio Salieri international young musicians competition". Idag kombinerar Rikard en deltidstjänst som violinlärare i Lilla Edets musikskola med arbete som frilansmusiker. Han har på senare tid varit verksam med bland annat kammarorkestern I Virtuosi Italiani i Verona.  
 
Rose-Marie Björklund, född 1988 kommer från Åsarna i Jämtland. Just nu studerar hon på masterutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö. I Duo Nord spelar hon både violin och viola. Rose-Marie har framträtt som violinsolist med Ovikens kammarorkester, Ingesunds stråkorkester, Östersunds orkesterförening och Camerata Gothia.

En del av Kulturveckan som pågår i Lilla Edets kommun under vecka 17.

Datum: 29 april 2017
Tid: kl 10:00
Plats: Boströms café, Göteborgsvägen 47, Lilla Edet
Arrangör: Rikard Nord och Rose-Marie Björklund
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »