Lilla Edets kommun - startsida

Teaterföreställning: Troll i utkanten av samhället (endast för åk. 4)

Välkommen till utkanten av samhället. Till de avsides platserna. Till trollen. De som inte platsar, har råd eller sticker ut för mycket. De som aldrig har familjeaktiviteter, fotbollsturneringar, födelsedagsfiranden eller fredagsmys. De som måste återanpassas och sluta störa.

Här ska några udda existenser sätta upp en teaterföreställning för barn men mitt under förberedelserna påminns de om De Andra. De som ligger och myser i nytvättade one piece-overaller i fluffiga hörnsoffor och kollar på Postkodsmiljonären på nya 75 tums 3D TVn. Äter sig mätta på lyxtacospizzan och sträcker sig efter godisskålen.

Troll i utkanten av samhället är ett omoraliskt och sedelärande äventyr om Vi och Dom, där publiken involveras från allra första början. Knivar kastas, troll avslöjas. Men framförallt får människor upprättelse. Här tröstas det, leks och hålls födelsedagskalas för de som aldrig blivit firade.
Troll i utkanten av samhället var uttagen till Bibu 2016 och vann dessutom utmärkelsen Årets politiska scenkonstföreställning på Scenkonstgalan i Göteborg i december 2015.

Den här föreställningen har blivit till i ett processarbete av projektgruppen: Julia Boström, producent, Jan Coster, skådespelare, Jimmy Dahlqvist, tekniker, Mari Hansson, rekvisitör, Bim King, maskör, Ulrika Kärrö, kostymateljé, Peter Lorentzon, skådespelare, Charlotta Nylund, scenograf och kostymör, Fredrik Petersson, tekniker, Anna Sjövall, regissör, Helena Wilén, dramapedagog.

En del av Kulturveckan som pågår i Lilla Edets kommun under vecka 17.

Datum: 28 april 2017
Tid: kl 11:15
Plats: Lilla Edet
Arrangör: Lilla Edets kommun
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »