Lilla Edets kommun - startsida

Badplatser

Det finns tre badplatser i Lilla Edets kommun som varje år kontrolleras och underhålls.

Under vecka 38-39 tas alla kommunala badbryggor upp för vintern.

Bodasjön, Prässebo

Badplatsen är välskött med bryggor, toaletter (även handikapptoalett), omklädningshytter och en kiosk som är öppen på sommaren. Det finns en liten sandstrand, lekplats och en fotbollsplan. Naturområdet runt omkring är mycket vackert. Det finns också möjlighet till fiske runt sjön. Badplatsen är välbesökt dag som kväll. Skolorna lägger under maj månad sina uteaktiviteter här, med bland annat korvgrillning och brännboll.

Lille Väktor

Här hittar du en liten badplats med sandstrand, bryggor, omklädningshytt, toaletter och en gräsyta för barnen att leka på. Väster om Lille Väktor ligger naturreservatet Bredfjället som ansluter med ett antal vandringsleder.

Borydsjön

Badplatsen ligger nära centrala Lilla Edet och hit kan du åka för att svalka dig under varma sommardagar. Vid Borydsjön finns en mindre brygga, toalett och en gräsyta. Skogen ligger strax inpå och kan under sommaren och hösten locka med bär och svamp.

Badvattenprover

Under badsäsongen tas badvattenprover varannan vecka. Resultaten av vattenprovtagningarna visar vattenkvalitet, temperatur och uppgifter om algblomning. Normalt håller badvattnet i Lilla Edets kommun hög kvalitet.havs- och vattenmyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se resultaten från badvattenproverna.Vi ber allmänheten om hjälp med att hålla badplatserna i städat skick och önskar att alla är försiktiga och visar hänsyn vid grillning.

Hitta till badplatserna

kommunkartan kan du se var badplatserna ligger.
Senast uppdaterad: 2018-05-07
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »