Lilla Edets kommun - startsida

Familjecentral, öppen förskola

I Lilla Edets kommun finns familjecentralen Eken och öppna förskolan Eken.

Familjecentralen Eken


Familjecentralen Eken är en plats där det ges möjlighet för barn och föräldrar att träffas, umgås och utbyta erfarenheter.

Möjlighet till föräldrastöd i grupp såväl som enskilt erbjuds. Blivande föräldrar och familjer med barn 0-6 år är varmt välkomna! På Familjecentralen finns:

  • Barnmorskemottagning
  • Barnavårdscentral
  • Föräldrastöd
  • Öppen förskola

Kontaktuppgifter hittar du i högerspalten.

Öppen förskola, Eken


Öppna förskolan är öppen fär alla föräldrar och barn mellan 0-5 år. Här kan du träffa andra föräldrar att samtala med om livet som småbarnförälder. Här kan du och ditt barn också delta i pedagogisk gruppverksamhet. Vi har alltid en sångstund och möjlighet till pyssel, sagoläsning, spel och pussel. Smörgåsfika finns till självkostnadspris, men du kan också ta med dig egen mat.

Du ansvarar själv för ditt/dina barn och förskollärare ansvarar för verksamheten. Vid vissa tillfällen har vi besök av externa aktörer, såsom sagostund med bibliotekspersonal eller musikstund med musikskolepersonal. Två gånger varje år har vi besök av Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) som pratar om bilbarnsstolar.

Verksamheten på öppna förskolan är avgiftsfri och leds av en förskollärare. Någon särskild föranmälan behövs inte.

Öppettider


Måndag kl. 9-12, barn 0-5 år
Tisdag kl. 10-12, babyöppet 0-12 månader
Onsdag kl. 1012, barn 0-5 år Uteverksamhet i Slottsparken på Ström. Gå med från Eken kl. 9.30 eller möt upp i parken kl. 10.
Fredag kl. 9-12, barn 0-5 år

Kalender


De datum som det inte står något så är det öppet som vanligt då vi leker, pysslar, sjunger, läser och fikar som vanligt.

Fredag 16/6 kl. 10-12. Sommaravslutning. Kl. 10 spelar Ingemar Martinsson till midsommardanser. Därefter bjuds det på korv och bröd. Vi kommer att vara ute, antingen i inhägnade kullen eller på förskolans gård. Förskolan fixar midsommarstång :) Välkomna kl. 10.00 :)

Sommarstängt 19/6-15/8.


Välkomna igen onsdag 16/8 (uteverksamhet)

Kom gärna med önskemål kring innehåll i verksamheten!

Kontaktuppgifter hittar du i högerspalten. Du kan även följa oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spädbarnsmassage


Grupper för 6-7 bebisar. Fem träffar som innehåller spädbarnmassage och diskussioner kring barns utveckling, samspel, anknytning, och föräldrarnas funderingar.

Intresseanmälan genom din Barnavårdscentral eller direkt till Maria Nordberg, spädbarnsmassageinstruktör, 0520-65 97 91.

Senast uppdaterad: 2017-06-16
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »