Lilla Edets kommun - startsida

Dans

Danskurserna sker i samarbete med Danspoolen i Vänersborg och finansieras med hjälp av bidrag från kulturrådet och är därför gratis till och med VT-2019. Danslärarna heter Johanna Johansson och Linnéa Bildste.

Eventuellt kommer dessa kurser från och med höstterminen 2019 att ingå i ordinarie utbudet och kommer då att kosta ??? kr/termin.

Nytt för Våren 2019!
Lilla Edet Danslinje - För dig som är 13-18 år och som vill satsa på dansen till 100%.

Här tränar vi 2 gånger per vecka, dansteknik, koreografi och scenisk  produktion. Danslinjen lägger en grund inför fortsatta dansstudier och är på så sett förberedande för både gymnasial och eftergymnasial utbildning. Varierande mellan terminerna så kommer något extra tillfälle ges avsett att utveckla dig som dansare och ge en inblick i den professionella dansvärlden. Aktiviteten är inte alltid bestämd i förväg utan kan väljas under terminens gång, delvis efter elevernas önskemål och även efter säsongens utbud. Ett särskilt tillfälle kan vara t ex elevuppträdanden, besök på dansutbildningar, workshops med gästlärare, åka och se en dansföreställning tillsammans, få besök av andra dansare/besöka andra dansare.


Vi strävar även efter att ni som går danslinjen tillsammans ska få skapa något långsiktigt och större som kan bli återkommande år efter år. Det kan tex vara en egen danstävling, en egen dansfestival eller egna danskurser/workshops för de yngre grupperna.


Är du 12 år men dansat minst 3 terminer tidigare får du dispans och kan söka till danslinjen du med! Vi satsar på att bli ett sammansvetsat team där alla behövs!
Audition hålls torsdag 31 januari i Folkets hus, kl. 18.00-19.00. Audition består av både dans och ett enskilt samtal. Vi kommer kontakta alla som sökt och lämna besked om du kommit in eller ej dagen efter audition via mejl. Välkommen att söka!


Anmäl dig till danslinjen åk 7-9! Träning måndagar i Fuxernaskolans Aula kl. 15:45-17:00 och torsdagar i Folkets Hus kl. 17:45-19:00. Alla som söker blir kallade till audition. Anmäl dig via anmälningsformuläret. Du hittar danslinjen under övriga kurser.

Till anmälningsformuläret »

Dansmix, 6-9 år

På danslektionerna lär du dig grundläggande danssteg som blir till danskombinationer till olika musik. Du utvecklar ditt eget rörelsespråk, koordination och sätt att uttrycka dig med dans. Vi fokuserar på att stärka kroppsmedvetenheten, samarbetsförmågan och din kreativitet.

Dansmix, 10-12 år

Prova på olika dansstilar och lär dig nya rörelser. Vi jobbar med att kunna hitta känsla, rytmen och dynamik samt tränar på koordination och kroppskontroll.

Dance fusion, 13-15 år

På danslektionerna är det full fart och vi dansar olika dansstilar såsom modern dans, jazz och street beroende på gruppens intresse. Vi jobbar med att stärka kroppen och öka flexibiliteten med dansteknik och övningar av olika musik stycken och rytmer. Under kursens gång får du både lära dig koreografier och utveckla ditt eget skapande. Vi jobbar aktivt med att öka kroppsmedvetenheten, samarbetsförmågan, och det egna uttrycket.

Dagar och tider för vårterminen 2019:

Ryrsjön  måndagar i gymnastiksalen:

Lärare: Linnéa Bildste

14.15-15.15 dans åk F-2

Lödöse måndagar i Tingbergsskolans gymnastiksal:
15.40-16.40 dans åk 2-5

Ström onsdagar i gymnastiksalen:

Lärare: Linnéa Bildste.
15.00-16.00 dans åk 1-3
16.00- 17.00 dans åk 4-6

Västerlanda bygdegård onsdagar:

Lärare: Johanna Johansson.

18.00-19.15 estetisk videokurs / dans för 13-18 år.

Lilla Edet torsdagar i Folkets Hus:

Lärare: Johanna Johansson.

15.40-16.40 dans åk 4-6
16.45-17.30 dans åk 1-3
17.45-19.00 dans åk 7-9

Bra att veta

Dansens ABC till dansande och dansandes målsman: På danslektionerna är det viktigt att ha bekväma, mjuka kläder som du kan röra dig obehindrat i. Du kan ha inomhusskor på dig eller vara barfota. Om du vill kan du ha med en vattenflaska. Innan danslektionen startar kan det vara bra att hinna på toaletten och ha ätit mellanmål. Vi är fysiskt aktiva hela lektionen, så mellanmålet gör gott för både kropp och knopp när det är dags för dans.  Under danslektionen får föräldrar eller andra anhöriga stanna utanför danssalen. Det blir en stund för oss som dansar att arbeta i ett tryggt och eget rum med nya övningar, stilar och processer. Vid terminens slut bjuder vi in anhöriga att komma och ta del av vad vi arbetat med under terminen.

Kontakt

Har du frågor som rör undervisningen och danspedagogik kan du i första hand ta kontakt med dansläraren Johanna Johansson. Har du allmänna frågor kring anmälningsförfarande eller övriga frågor till musikskolan vänligen kontakta ingmarie.romell@lillaedet.seFör aktuell info följ Johannas dansblogg dansterminen.simplesite.comlänk till annan webbplats 


Senast uppdaterad: 2019-04-10
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »