Lilla Edets kommun - startsida

Barnskötare till Solgatans förskola, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Vi söker nu dig, barnskötare, som vill vara med och fortsätta att utveckla vårt arbete på Solgatans förskola där vi tillsammans bygger upp en verksamhet som lägger grunden för ett livslångt lärande för våra barn. Solgatans förskola är belägen på Ström och den har 4: a avdelningar. Förskolan har en stor inbjudande gård där man kan leka och lära tillsammans. Vi har också närhet till skog och slottsparken dit vi ofta går. Just nu söker vi tre barnskötare, en till de äldre barnen och två till de yngre barnen. Låter detta som en spännande tjänst för dig? Ansök redan idag!

Arbetsuppgifter

På Solgatans förskola utgår vi ifrån en barnsyn där alla barn är kompetenta och ges möjlighet att öva, pröva och utforska utifrån sina individuella förutsättningar. Det ingår i vårt uppdrag att vi ska lyfta och stärka barnen i dess utveckling och lärande för att barnen ska få möjligheter att utveckla sina kompetenser och färdigheter. Vi ser pedagogen som vägvisare i barnets utforskande och nyfikenhet. Barnen erfar genom sinnliga och kroppsliga upplevelser och pedagogen finns med och ger mening och sammanhang kring barnens erfarenheter.

Mycket fokus ligger på att ständigt utveckla våra lärmiljöer/ mötesplatser för att väcka barnens nyfikenhet och lust, vi utgår från barnens intressen och tankar när vi skapar dessa miljöer och därför är inte miljöerna fasta utan ändras utefter att barnen utvecklas och behöver nya utmaningar. Vår förskola är också en plats där barnen får möjlighet att utveckla sin förmåga och förståelse för matematik och språk samt utveckla förmågan att visa hänsyn till andra och vår omgivning.

Tillsammans med övriga i arbetslaget ger du barnen en lustfylld och utvecklande verksamhet. Den pedagogiska dokumentationen använder du tillsammans med dina kollegor som grund för reflektion, diskussion och utveckling av förskolans verksamhet, i detta arbete använder vi oss av den digitala lärplattformen Unikum. Alla pedagoger har varsin IPAD som arbetsverktyg i detta arbete.

I kommunen arbetar vi med fokus på förhållningssätt och värdegrund utifrån förskolans styrdokument och vår plan mot diskriminering och kränkande behandling. Vi ser måltiden som en viktig aktivitet i det lustfyllda pedagogiska arbetet med barnen på förskolan. Därför har vi avgiftsfri pedagogisk lunch. Vi satsar även på kompetensutveckling för att höja kvalitet och samsyn på våra förskolor. Du har därför möjlighet att gå utbildning i ICDP - Vägledande samtal och AKK alternativ och kompletterande kommunikation, i kommunen regi.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har barnskötarutbildning, det är meriterande om du har erfarenhet av yrket.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna som för oss är att du är utvecklingsinriktad, lösningsfokuserad och har en god kunskap om förskolans styrdokument, samt att du har förmågan att arbeta tillsammans med andra för att kunna skapa en förskola med barnens bästa i fokus.

Vi vill att du ser helheten i ditt pedagogiska uppdrag och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och kommunikation. Vi har pedagogiska måndagar för att skapa utrymme för det kollegiala lärande på bästa sätt.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse med hänsyn för eventuella uppsägningstider.
Antal platser: 3

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A914042
Sista ansökningsdag:2019-11-21

Kontaktpersoner

Helena Bergenson
Rektor
0520-65 97 21
helena.bergenson@lillaedet.se

Monica Andreasson
Kommunal
monica.andreasson@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »