Lilla Edets kommun - startsida

Förskollärare till Fågelstigens förskola, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Gillar du utmaningar och vill vara med att utveckla Lilla Edet kommuns förskolor? Då är du den vi letar efter! Vi kommer tillsammans att driva utvecklingen i våra verksamheter som lägger grunden för ett livslångt lärande för våra barn. Nu behöver vi förstärka vår förskola med en förskollärare på avdelning Tuppen.

Arbetsuppgifter

Fågelstigens förskola består av fyra avdelningar.
På avdelning Ägget och Kycklingen går de yngsta barnen. De äldre barnen går på avdelningarna Hönan och Tuppen.

Genom olika projekt får barnen på förskolan lära sig ta ansvar och vara medforskare tillsammans med pedagogerna. På förskolan arbetas det ständigt med att barnen är delaktiga och har en chans att påverka miljön tillsammans med pedagogerna. En dialog förs med barnen kring önskemål gällande utformning på miljön omkring.Vi arbetar tematisk på våra förskolor.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår enhet så kommer du arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och pedagoger. Den pedagogiska dokumentationen använder du tillsammans med dina kollegor som grund för reflektion, diskussion och utveckling. Du kommer i ditt arbete med barnen lägga stor vikt vid värdegrundsarbetet.
Under hösten kommer vi sätta igång vårt arbete med Unikum, som är ett digitalt verktyg för förskola.

I Lilla Edets kommun ser vi måltiden som en viktig aktivitet i det lustfyllda pedagogiska arbetet med barnen på förskola. Vi har därför avgiftsfri pedagogisk lunch. Vi satsar på kompetensutveckling för att höja kvalitén och samsynen på våra förskolor, du har därför möjlighet att gå utbildning i ICDP- vägledande samtal och AKK- alternativ och kompletterande kommunikation, i kommunens regi. Du kan även använda dig av semesterväxling. Förskolans pedagoger stöttas av en utvecklingspedagog. Som förskollärare har du också reflektionstid så att du som pedagog kan vara närvarande med barnen hela tiden under dagen och därmed vara aktiv i barnens lärande och utveckling.

Kvalifikationer

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen på förskolan genom att bidra till läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du sätter barnen och ditt uppdrag i fokus och är trygg i din yrkesroll. Ditt arbetssätt är engagerande och du ser det som en självklarhet att vara en del i barnens lärande. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, föräldrar, ledning och andra aktörer. Du är nyfiken, lösningsfokuserad och tycker att samarbete och helhetssyn är viktigt för barnens och förskolans utveckling.
Vi vill att du delar vår inställning till att digitala verktyg ska vara kompletterande arbetsmetoder till det vi redan gör och vara nyfiken på att lära nytt.

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare. Du ska ha god kännedom om de styrdokument som ligger till grund för förskolan.
Du är en kreativ och skapande person som vill vara en del i att utveckla det kollegiala arbetet på förskolan. Du är nyfiken och flexibel och har en hög närvaro i ditt arbete och sätter barnen och ditt uppdrag i fokus. Du behärskar det svenska språket i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Kontakt från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A905992
Sista ansökningsdag:2019-10-16

Kontaktpersoner

Ester Ivarsbo
Förskolechef
0520-659824
ester.ivarsbo@lillaedet.se

Anna Lundin Jonsson
Biträdande Rektor
0520-659934
Anna.lundinjonsson@lillaedet.se

Florence Brodd
Lärarförbundet
lararforbundet@lillaedet.lararforbundet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »