Lilla Edets kommun - startsida

Socialsekreterare ekonomiskt bistånd, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Är du intresserad av att arbeta med aktivt förändringsarbete som ett led i att hjälpa människor ut i egen försörjning? Vi söker nu en engagerad Socialsekreterare till enheten för Stöd och försörjning!

Arbetsuppgifter

Det huvudsakliga uppdraget för enheten för Stöd och försörjning är att ge individuellt stöd och aktivt arbeta med motivationsarbete, där varje individ är unik men där målet alltid är självförsörjning.

Stöd och försörjning består av sju socialsekreterare och en 1:e socialsekreterare. Vi har ett mottag för nybesök som två socialsekreterare ansvarar för samt att de har kortvariga ärenden, fem socialsekreterare arbetar med långvariga ärenden. Tjänsterna inom gruppen är flexibla.

Aktuell tjänst innebär att arbeta med långvariga ärenden. Del av tjänsten utförs i nära samarbete med både interna och externa aktörer för att främja den enskildes förmåga till ett självständigt liv. Tillsammans med Arbetsmarknadsavdelningen har vi Arbetslinjen som är en aktivitetsbaserad kartläggning under fyra veckor. Kartläggningen mynnar ut i att individens förmågor, resurser och hinder kartläggs och att vägen till egen försörjning blir tydligare.
Vi har mottagningsvecka för alla ärenden så alla klienter får möjlighet att träffa en socialsekreterare i samband med att de lämnar in återansökan.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

• Du har erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd eller annan myndighetsutövning.
• Du har erfarenhet av motivationsarbete och att stötta människor till hållbar förändring.
• Du har en god administrativ förmåga.
• Du har ett flexibelt tankesätt och kan omprioritera dina uppgifter om det behövs under arbetsdagen.
• Du har ett gott bemötande och behöver kunna vara tydlig och gränssättande i situationer som kräver det.
• Du föredrar att arbeta i team med ett gemensamt ansvarstagande men har även förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt.

Som person är du nyfiken, engagerad och positiv. Du uppmuntrar andra till delaktighet och kreativitet genom att visa personlig omtanke och engagemang för dina medmänniskor. Det handlar om att ha ett empatiskt förhållningssätt i både enkla och mer krävande situationer.
Vi erbjuder extern handledning samt nära ärendehandledning av 1:e socialsekreterare.
Du kommer ingå i en positiv grupp av erfarna och professionella handläggare med ett gott samarbetsklimat.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A904751
Sista ansökningsdag:2019-10-19

Kontaktpersoner

Saeed Ardané
Enhetschef
0520-659615
saeed.ardane@lillaedet.se

Pia Ahlberg
SSR
akademssrle@gmail.com

Anna Gedda
Vision
visionavd315lillaedet@fv.vision.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »