Lilla Edets kommun - startsida

Enhetschef avfall och återvinning, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Enheten Avfall & återvinning är en enhet inom samhällsbyggnadsförvaltningen. I dag har vi drygt 6 500 kunder. Insamlingen sker i egen regi. Just nu arbetar vi med att bygga förmågan att också kunna erbjuda matavfallsinsamling. Vår återvinningscentral är belägen i Göta och är en välbesökt anläggning.

Arbetsuppgifter

Du kommer som enhetschef att få ett utmanande uppdrag. Dagligt fokus behöver vara att leverera våra avfallstjänster till kund. Du kommer att arbetsleda den dagliga driften av våra insamlingstjänster och arbetet på kommunens återvinningscentral för att säkra en robust men kostnadseffektiv verksamhet. Ditt uppdrag är också att driva utvecklingen av kommunens arbete med avfalls- och återvinningsfrågor, så väl strategiskt som operativt.

Ledningsuppgiften innebär en hög grad av självständighet. I Lilla Edet arbetar vi efter en styrmodell som bygger på horisontell styrning och vertikal dialog. Du kommer att ha totalt ansvar för enhetens verksamhet, ekonomi (drift och investering) samt för medarbetare. Utgångspunkter är hushållens behov av kommunens tjänster, beslutad renhållningsordning (kommunens avfallsplan och föreskrifter för avfallshantering). Ekonomin utgår från beslutad avfallstaxa.
Du rapporterar till samhällsbyggnadschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du är föredragande i såväl teknisk nämnd som kommunstyrelsen i ditt löpande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av ledningsarbete i avfall och återvinningsbranschen. Du kan såväl leda arbete med operativ drift som arbete med verksamhetsutveckling, analys och strategiska uppdrag. Erfarenheter av taxefinansierad verksamhet och av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

För att lyckas behöver du också vara en god kommunikatör såväl i tal som skrift. Du har relevant akademisk examen. Har du utbildning i UL (utvecklande ledarskap) eller motsvarande är det en merit. Minst B-Körkort krävs.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A911064
Sista ansökningsdag:2019-11-15

Kontaktpersoner

Anna Stenlöf
Förvaltningschef samhällsbyggnadsförvaltningen
0520-65 96 60
anna.stenlof@lillaedet.se

Susanne Ekman
Kommunal
010-44 28 523
lillaedet.vanervast@kommunal.se

Anna Gedda
Vision
visionavd315lillaedet@fv.vision.se

Pia Ahlberg
SSR
akademssrle@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »