Lilla Edets kommun - startsida

Erfaren miljöinspektör, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Lilla Edets kommun har en gemensam miljö- och byggnämnd samt en miljöenhet och en bygglovsenhet för all myndighetsutövning inom dessa områden. På miljöenheten är vi sex engagerade personer som arbetar med prövning och tillsyn enligt miljörelaterad lagstiftning. Dessutom arbetar vi med naturvård och miljöövervakning. Nu behöver vi stärka upp med en erfaren miljöinspektör inför en kommande pensionsavgång.

Arbetsuppgifter

Tjänsten kommer huvudsakligen att vara inriktad mot tillsyn och prövning inom miljöbalkens område. För närvarande så är behovet av förstärkning störst inom områdena miljöskyddstillsyn och prövning av enskilda avloppsanläggningar, men tjänsten kan i viss mån anpassas till den sökandes erfarenhet, kompetens och önskemål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med prövning och tillsyn inom miljölagstiftningen. Du har relevant högskoleexamen inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig. För att lyckas i rollen krävs det att du har goda kunskaper om miljöbalken men också om förvaltnings- och kommunallagen. Du behöver även ha god förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation.

Du kommer att ha många kontakter med allmänheten. Vi vill därför att du är utåtriktad och positiv samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har förmågan att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra verksamhetsutövare och kommuninvånare.

Du är van att ta eget ansvar och arbeta självständigt. Det är viktigt att du är serviceinriktad med ett strukturerat arbetssätt. Du är trygg i dig själv och litar på din förmåga att ta beslut.

På enheten har vi nyligen fastställt en gemensam värdegrund och vi tror att humor är en stor tillgång för att vi ska trivas på jobbet.

Som medarbetare i en liten enhet är du en viktig del av dina kollegors arbetsmiljö, därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetet kräver B-körkort där vi använder kommunens poolbilar för våra tjänsteärenden.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse med hänsyn till eventuella uppsägningstider.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Vi avböjer alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A888571
Sista ansökningsdag:2019-08-08

Kontaktpersoner

Kristian Nordström
Miljöchef
0520-65 96 71
kristian.nordstrom@lillaedet.se

Helena Eimersson
Miljöinspektör
0520-65 99 51
helena.eimersson@lillaedet.se

Anna Gedda
Vision
visionilillaedet@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »