Lilla Edets kommun - startsida

Förvaltningsekonom, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med övriga ekonomer kommer du stödja förvaltningarnas kärnverksamheter, samtidigt som du samordnar och utvecklar ekonomiprocesserna. Målet är att leverera ekonomitjänster med hög kvalitet så att förvaltningarna kan nå sina mål och därmed ge god service till kommunens medborgare. Du kommer bli en del av ett team på sex engagerade ekonomer med hög kompetens där du rapporterar direkt till Jörgen Karlsson som är kommunens ekonomichef.

Du driver dina egna processer och har stort eget ansvar, med stöttning av övriga ekonomer på avdelningen. Tillsammans utvecklar ni budget- och uppföljningsprocesserna. Du är även med och utvecklar nya rutiner och processer för ekonomiavdelningen samt övrigt förekommande arbetsuppgifter.

Vi erbjuder vi ett stimulerande och omväxlande arbete där arbetsglädje och humor är viktiga ingredienser som gör att vi tillsammans kan utveckla verksamheten och ge service till våra medborgare.

Kvalifikationer

I din roll arbetar du i nära samarbete med enhets-, verksamhet- och förvaltningschefer, med kvalificerat budgetarbete, uppföljning, prognos, redovisning, bokslut, utredning och ekonomisk analys. I arbetet ingår även att öka förståelsen för ekonomiska frågeställningar samt att arbeta konsultativt gentemot verksamheten.

Vi söker dig som:

• Har en högskoleutbildning inom Ekonomi.
• Har god datavana och erfarenhet av att
arbeta i Excel.
• Talar och skriver det svenska språket
obehindrat.

Det är meriterande om du:

• Har erfarenhet av att arbeta inom den
kommunala verksamheten.
• Har erfarenhet av ekonomisystemet Agresso.

Som person är du driven och engagerad med ett stort intresse för ekonomiområdet. Du har en god analytisk förmåga och har lätt för att se samband och helheter samtidigt som du kan skapa och förmedla trygghet och förtroende i samtal och möten. Du är trygg i dig själv och har ett gott omdöme samt är självgående. Vi värdesätter det kollegiala samarbetet där du ser dig själv som en positiv person.

Vi ser även potential i dig som är nyexaminerad om du är driven, vill lära dig och besitter övriga egenskaper vi efterfrågar.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde snarast med hänsyn till eventuella uppsägningstider.
Antal platser: 1

Övrig information

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Ansökan

Ansök här  i samarbete med OffentligaJobb
Arbetsgivarens referensnummer:A895938
Sista ansökningsdag:2019-09-01

Kontaktpersoner

Jörgen Karlsson
Ekonomichef
0520-65 95 79
jorgen.karlsson@lillaedet.se

Senast uppdaterad: 2018-03-14
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »